Brist på fakta

Att slåss med väderkvarnar.

Jag stör mig, inte så lite på att den kampen LCHF ätande diabetiker måste föra, vi sorteras in samma fack, som konspirationsteoretikerna. Man lyssnar inte på det vi säger, man har en gemenskap där det råder en stämning av enighet (konsensus). Vi har ett livsmedelsverk som påstår att det, som SLV säger bygger på vetenskap, men de lyckas inte vissa, den vetenskap det bygger på. Att inte följa regler när man är anställd på en myndighet (livsmedelsverket) och skriva ut referenser är lågt. Jag som privat person har liten chans att påverka själv, men är vi många kan vi göra det. Vi har ett tvång på att vara väldigt seriösa i det vi gör, annars behöver man inte lyssna på det vi säger.

Man har löst problemet med de dåliga kost råden, som inte fungerar vid diabetes, genom att säga råden gäller inte sjuka. Det hade kanske fungerat om vården inte sagt att vi skulle äta som friska.

En situation där alla vill ha makt men ingen vill ta ansvar. Det är inte färdigt där, för kost råden fungerar inte för friska hellre, detta är min uppfattning och den strider mot det ”alla” vet. Dietister kör denna trossats, till den graden att man undrar om någonsin fanns någon form av vetenskap i botten.

Skillnad på ”tro” och vetenskap.

Det här blir kanske lite dumt eftersom mycket av den forskning som är gjord när det gäller mitt sätt att se, skall placeras under tro. Vetenskap bygger på att man har en sak man vill bevisa och kan man inte det, så är hypotesen fel. Men om man då inte tar någon hänsyn till resultaten utan bara fortsätter ändå. Då är det inte vetenskap längre och ett av de tydligaste exemplen finns, när det gäller hur man gör för att gå ned i vikt.
Ser man allt ihop som en tro, en mystisk väckelserörelse som hyllar socker och säger att mätta fett är djävulens verk, hamnar allt på rätt plats. Det är pinsamt att vi har en myndighet som lever på tro och den sitter i väggarna till den grad att de ”vet” att de har rätt. Tro kan man inte ändra och den påverkas minimalt av fakta.

Sedan sitter de ett antal sponsrade professorer och håller med, man kan bli rädd för mindre.

Bra böcker i ämnet är:
GOOD calories BAD calories av Gary Taubes.
Fett och kolesterol är hälsosamt! Om gamla och nya kolesterolmyter av Uffe Ravnskov.
Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin Ralf Sundberg.

Alla vi som har problem med vår hälsa och även bara intresserade, bör läsa dessa böcker. Där finns de ni behöver av referenser. Jag tror att kunskap kommer att vinna över tro. Bara vi läser mer och skriver mer. Mitt verktyg är internet.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar