Ät aldrig majs eller soja

”Det blir allt svårare att undvika genmodifierade livsmedel, framför allt om man äter majs- eller sojaprodukter, säger Zofia Kurowska. Trots det är många produkter märkta med texten ”fri från GMO”.”

En bit av en nyhet och jag tycker det är lätt undvik alla de produkter, som innehåller dessa saker som man för smyga in GMO med hjälp av. Det är ganska enkelt et var länge sedan de hamna på min svarta lista över saker, som jag gör allt för att undvika. Är man inte vegan är det lätt att undvika helt, det är svårt för den som inte äter kött att helt sluta med en av deras viktiga protein källor soja.

Det som inte går att sälja försvinner från marknaden, utan att vi behöver vänta på ett nytt regelverk. Vi får göra vad vi kan för att stoppa skiten. Ät lokal mat, där du själv har möjlighet att ha kontroll, undvik importerat och industri tillverkad mat.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Hur är det med all fodermajs som odlas här i Sverige och ges till korna?

    1. Det skall inte vara problem (ännu). Man måste ha en väldigt klar bild av vad som sker och jag skulle gärna se att majsen bara togs bort, som foder. Det finns andra alternativ, som är traditionella i Svenskt lantbruk. Samma gäller med soja som kraftfoder.

Lämna ett svar

Stäng meny