Alla kan inte, kunna allt

Jag har alltid haft svårt för kostrådgivare och det har inte blivit bättre. Man tycker det borde finnas, ett korn av anständighet kvar, men jag har tyvärr kommit fram till att det inte gör det. Att det inte kan, men sprider myter och okunskap, mot betalning, gör det inte bättre. När man hittar rena sakfel, så finns det inte ett uns av själv kritik. Jag fick bara som svar, ”alla kan inte kunna allt”.

Vem som helst kan utbilda kostrådgivare och skriva ut diplom och kursbevis. Det finns ingen standard eller krav på varken innehåll eller den som håller i kursen. Alla som går till en kostrådgivare, går till en vanlig människa, med sina för eller nackdelar. Att gå en kurs för att få ett sådant intyg kostar över 20 000 kr. Det får även lära sig att ta betalt för sina råd, det är väl den biten som är den viktigaste.

När man sprider rena lögner får jag nog. Man skriver att lapis och silvernitrat ofta blandas ihop, det är ett väldigt sorgligt påstående, då det är samma sak men olika namn. Allt det används för att försvara att man dricker Kolloidalt Silver. Man lyckas inte med några av sina påstående, då allt är falskt. Jag blir skrämd när man höjer åsikter och drömmar, till fakta. Nu verkar nivån sjunkit ytterligare en bit och jag känner, att det rör inte bara LCHF längre. Det rör vår möjlighet att överleva.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny