Är det socker som dödar oss

Det finns ingen anledning till att fria socker, från vara inblandad i uppkomst eller svårigheten med diabetes. Tyvärr har jag inga miljoner i ryggen och kan skapa falsk forskning, på samma sätt som de som friar socker. Nu börjar det så sakta att läcka igenom, äkta forskning. Man måste hela tiden läs noga, när det gäller jordbruksprodukter och mat.

Det finns en grund att man skall köpa närproducerat och laga själv. Korta avstånd och småskalighet, tar bort nästan alla risker. Import och konserverad mat är alltid högrisk. När man tillverkar saker med långhållbarhet, krävs mer tillsatser. Industrin trixar för att tjäna mer pengar och jag tycker vi blivit väl godtrogna, när vi godtar fryst kycklingkött där det står köttprocent på förpackningen. Man kan tycka att kycklingen inte har med socker att göra, men det har det. Det ingår socker i det man säljer som kyckling. Välja någon produkt, för det gäller samma för en massa andra produkter också. Konstigt nog verkar Danmark ha klarat sig bättre, nu vet jag bara inte hur jag skall hantera det som jag vet.

Jag skulle önska att man fick alla att sluta köpa skiten, för något förbud kommer vi aldrig att få fram. Pengar äger alla dem, som har makt och med pengar får man som man vill. Tror ni jag överdriver, så läs livsmedelsverkets kostråd eller prata kost vid diabetes med en dietist.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny