Är dumhet farligt

När man driver en Facebookgrupp och inte vet vad normal blodsocker är. Då vill jag bestämt hävda att världen skulle bli bättre om man var tyst. Jag är inte välkommen att skriva där, då jag äter LCHF och är en ledare för ”sekten” Olydiga diabetiker.
När man snabbt vill ha information, så rekommenderar jag 1177.se, det är neutral information om det mesta, gällande sjukdom.

”Hur tolkas provsvaret?

Vid bedömningen av ett P-Glukos-resultat är det mycket viktigt för läkaren att veta om du fastade eller inte innan provet. Det kan ibland också spela en viss roll om provet är taget i en kapillär eller i en ven.

Precis som för andra prover anges ofta ett så kallat referensintervall tillsammans med P-Glukos-resultatet, åtminstone då provet har tagits efter att du har fastat. Referensintervallet får man genom att väga samman P-Glukos-resultatet från en stor grupp friska personers fasteprov.

Referensintervallet för fastevärden för P-Glukos anges ofta till 4,0 till 6,0 mmol/L. Det brukar anges som fP-Glukos.

Om du inte har fastat kan det vara normalt med värden upp till 8,7 mmol/L.”

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Undersokningar/P-Glukos–blodsocker/?ar=True

Bolla diabetestankar, blockerade på livstid, en person som skrev att normalt blodsocker fastande var mellan 4.0 till 6.0 mmol/L. Grunden till detta är att en bloggare utan medicinsk utbildning, hävdar att det är individuellt. Detta är ett sak fel, som används som ursäkt och man hävdar att det är farligt att ligga så lågt.
Gruppen sprider en massa okunskap och har ingen vettig funktion idag och därför vill jag rekommendera alla att hålla sig därifrån.

Den Olydiga

Lämna ett svar