Är fri medicin bra

Fri sjukvård.

Jag är för fri sjukvård, men idag har det blivit en affärs idé för läkemedelsindustrin, som patient är man helt ekonomiskt okänslig. Läkemedelsföretagen kan sätt helt tokigt höga priser och ha enorma vinster. Man blir storkonsument på mediciner, med tveksamt eller inget värde, för hälsan och man kan även bli sjukare. Systemet är styrt av industrin, som köpt patientföreningarna, med sponsor pengar. Detta gäller alla som samlar in gåvor, till sin verksamhet, de tappar sin fria vilja och styrs av pengar. Patientföreningarna jobbar för rätten till de ”nya” bättre behandlingarna, utan tanke på att det inte finns obegränsat med pengar.

Sjukvårdskostnaderna ökar i en hastighet, så att ekonomer börjar räkna på hur länge till det går, man vet teoretiskt, när det inte går längre.

Rätten att äta vad man vill och använda mer insulin, är en av de dumheter som vi på sikt inte kommer ha råd med. Det kan inte bli så att vi bryter ryggen av ett trygghetssystem, med hjälp av en ”rättighet”.

Det obehagliga med detta, är att det inte kommer bli en demokratisk fråga, det kommer bli en ekonomisk nödvändighet. Fruktansvärt och jag vill inte dit och min lösning är att ta hand om mig själv, så bra jag bara kan.

Frågan är om samhället skall betala för ett dåligt livsstils val.

Nu hotar jag igen och jag vet om att jag hotar, så jag behöver inga besked om det. Jag vet att det skulle bli så dyrt med insulin av de moderna sorterna, att de flesta inte skulle ha råd. Så skriv inte till mig om det. Kom med en alternativ lösning, om ni inte gillar det jag skriver, att hata mig förändrar inte detta.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar