Åsikter och fakta

Jag bygger det jag gör på fakta, så långt det går. Fakta är saker som inte skiljer beroende av vem du är, fakta behöver ingen tro. Fakta kan byggas av vetenskap och studier, samt erfarenhet.

Åsikter kan var ord som påstår saker, utan ha någon förankring till kunskap eller erfarenhet. Man känner lätt igen mycket av de fakta lika åsikterna, på att man predikar helt utan behov av bevis, man gör inte de enklaste kontroller. Man talar om bakterier, som personer med mänskliga egenskaper. Onda och goda bakterier är en orimlig tanke och enbart en åsikt, som inte har något med kunskap om bakterier att göra. Man kommer med snabb fixar och godkänner saker som lågkolhydrat, när det faktiskt har högt innehåll av kolhydrater.

LC i LCHF står för lågt kolhydrat innehåll, men det är enkelt att godkänna kolhydrats rika saker som LC. Det finns bara en hake, detta är dumhet på hög nivå. Något kan inte vara högt och lågt samtidigt.
HF i LCHF står för ett högre fett intag. Lyckas man nu fortsätta med det fettskrämda och inte vågar öka fettet något, så har man problem.

Inget LC och inget HF, men man äter LCHF ändå, jag är mycket för frihet och att man gör som man vill. Men jag har inget behov att stöda dumhet och jag kommer att fortsätta med LCHF i dess original version och för att vara tydlig så kallar jag den Mat enligt Olydiga (MeO). Det är rätt skönt att veta att bönor aldrig kan bli MeO.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom.

Kommentera

Stäng meny