Ät rätt lev längre

Biologi

Kroppen har gått sönder den kan inte hantera kolhydrater eller socker. Man kan reagera på många sätt när man får informationen om diabetes. Man kan sticka huvudet i sanden och fortsätta som vanligt, mediciner skall fixa allt.

Fram till cirka 1984 var det i Sverige och Norge självklart att en diabetiker inte skulle äta socker. Men det hade kommit nya typer av insulin, snabb insulin. Man fick nu en våldsam framtidstro och gick på läkemedelsbolagens linje, att nu var problemet löst, med insulin beroende diabetes, en gång för alla. Man använde sig av patient föreningarna, för att påverka vården och kostråden. Hela vetenskapen bakom omläggning, var bara en önskan om att sälja mer insulin.

När man pratar om dumheten av att äta kolhydrater och socker, vid diabetes. Blir en del av typ1 diabetikerna, som galna och hävdar med hög och bestämd stämma, att kostfrågor gäller enbart typ2. Man kan tro att de är odödliga varelser, som inte fungerar som andra. Skador och komplikationer får man inte, enligt denna ”nya” behandlings modellen, som blev införd, för att sälja mer insulin.

Allt skulle säkert vara mycket bättre än vad det är idag, om inte den ”normala” kosten, har börjat innehålla så mycket kolhydrater och socker, att en tredjedel av alla friska människor blir sjuka av den.

Jag läste en liten mening som sa mig allt, om hur dumt det har blivit:
”Varför skulle jag vilja använda mindre insulin, de fungerar bra att äta allt”

Typ1 har ingen eller väldigt liten rest av insulin produktion kvar. De måste tillföra insulin för att överleva, så långt är allt bra. Problemet är att de är inte immuna mot typ2 diabetes och insulinresistens, för kroppen skiljer inte på tillsatt insulin i stora mängder och egenproducerat i stora mängder. Vid ”normal” kost får en tredjedel av befolkningen typ2 diabetes, detta gör att dessa typ1 som äter allt och sprutar insulin, har 30% chans att få diabetes typ2 också. Detta är faktiska procent inte relativa procent som talar om en risk ökning. Detta innebär att 3 av 10 kommer att få problem med att insulinet slutar att fungera, på samma sätt som en typ2 har problem.

Jag ser vårdens kostråd som de stora problemet idag, de fungerar inte och har aldrig fungerat. Människor som i panik och rädsla tror på detta, är det bara synd om. Jag skulle vilja se den studien som klarar att bevisa att insulinresistens inte uppstår, hos typ1 diabetiker. Fråga runt bland dina vänner, med diabetes du bör känna minst en av de som är drabbade.

Man uttrycker en bestämd åsikt, som att diet skall jag aldrig äta och jag har inte ork eller tålamod att diskutera detta, med dessa som lever i en värld av tro. För hur en biologisk varelse fungerar kan man studera, men man kan inte diskutera fram en annorlunda funktion. Vi har fått in läkemedelsbolagens önskan att sälja mer medicin, så långt in i vårt hälsosystem att många tror att reklam och försäljnings trix är vetenskap. Kan bara beklaga att kroppen inte fungerar så, nu är det är dax att vakna. Man har en kropp och när man förstört den, så får man ingen ny. Jag har en massa människor runt mig som har allvarliga synskador och även de med njurar som lagt av. Senor i händer som krånglar samt värk från nerver som håller på att sluta fungera och där finns även en grupp som blivit amputerade. Bland dessa svårt sjuka har jag mina vänner och jag kommer inte att ändra uppfattning. Kost som tar hänsyn till att vi är människor, så socker och kolhydrater går bort. Godis och läsk är ett bra sätt att förstöra sin hälsa.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

 

Lämna ett svar

Stäng meny