Äta bör man annars dör man

Jag kan se en tendens som skrämmer mig, att driva en grupp som jobbar med kost och vad man kan göra genom att välja vad man äter, är inte lätt. Det finns en stående önskan, att genom att ta ett piller så skall man kunna fortsätta med det dåliga livet och den dåliga maten. Man tar ett piller eller flera piller varje dag, kanske till och med sticker sig i magen med en spruta.

Kära medicinare, när det gäller typ2, så är den orsakad av vårt sätt att leva och äta. Den som tror att diskussioner om nya mediciner kommer att lösa detta har hamnat helt fel i sitt tänkande. En modern välfärdssjukdom, som beror på socker och överskott på energi från kolhydrater, skall inte botas med mediciner. Hur intressant det än är och hur vetenskapligt korrekt det än verkar vara, så är det orsaken till problemet vi skall angripa. Eva Celik, blir kritiserad när hon tänker helt rätt, vi skall inte marknadsföra och diskutera mediciner och deras för och nackdelar i första hand. Jobbet ligger på att lära oss att leva utan att äta en enda av dessa nya fantastiska supermedicinerna. Jag börjar alltid med att läsa biverkningarna, på nya mediciner och jag är inte imponerad. Väldig många av dem har cancer i bukspottkörteln med som biverkan. Jag vill härmed hylla Evas mod att säga stopp och stänga tråden.

När det gäller typ2 diabetes så ligger lösningen i att äta vanlig mat på ett sätt så man slipper alla mediciner och det går. Hemskt ledsen men piller kan inte lösa detta utan att ha ihjäl en hel del person med biverkningar och skada ännu fler. Helt klart att mediciner och forskning behövs, men när det gäller typ2 diabetes är det enklare tryggare och bättre att lägga om sin kost. Kan någon hitta det perfekta pillret som gör att man kan äta skräpmat och se frisk ut, så kommer vi bara djupare in på en väg vi inte skall gå.

Det finns fina vetenskapliga data på vad som händer när vi får en brist på vissa matvaror i samband med kriser och krig. Ransonering av de varor som vi säger man inte skall äta, ger en bättre hälsa vid brist.
Jag riskerar inte biverkningar från medicin för att kunna äta lösgodis och jag hoppas att fler än jag tänker så, för det är den linjen jag kommer fortsätta att driva med grupperna på Facebook. Jag vet att inte alla klarar att göra det jag skriver om och lösa sitt liv med hjälp av bättre mat, men när det gäller typ2 så räcker det med bra mat. Tyvärr kan jag inte säga att det går att fixa typ1 på samma sätt, då det är en insulin beroende diabetes. För varje medicin du inte behöver ta, så växer din hälsa och ditt välmående.

Jag jobbar inte för mer medicin jag jobbar för att vi skall behöva mindre, mycket mindre medicin. Medicin kan aldrig fixa en felaktig kost.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Det finns väl inget bättre sätt att säga det på

  2. Tack Lars !!

Lämna ett svar

Stäng meny