Att bevisa en lögn är enkelt.

Den som vill vissa att han har rätt har problem, för det går inte hur mycket studier man än gör. Vetenskap är att ha en teori om hur saker fungerar (hypotes) och sedan försöker man bevisa att den är fel och se om man måste förkasta den. Här kommer problemet med alla kost råd det bevisar eller försöker bevisa att de har rätt. En enda anekdot, som säger annorlunda, är ett bevis på att något inte stämmer måste förklaras, eller så duger inte hypotesen. Det är inte så att jag behöver bevisa att jag har rätt, det är de som skriver kostråden, som inte fungerar, som måste göra om sin hypotes.

Det är väldigt sorgligt att de säger att deras kost inte fungerar som behandling på typ2, detta säger de själva (samma gäller vikt). Att då ändå fortsätta med samma råd, borde bli en fråga om de jobbar enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Det senaste mest tragiska är att man säger att GP opereration löser typ2. Vilket kan diskuteras och ifråga sättas.

Nu är det dax att namnge front figurer i denna rörelse som jobbar med ät som en frisk. Det har själva sagt att de inte fungerar varje år ger en höjning av faste blodsockret på 0,25. Från kost via tabletter till insulin, tar tio år enligt deras egna fakta. Kan vi låta personer som är legitimerade i ett yrke, få fortsätta med detta. Eller är det dax att be tillsynsmyndigheten titta på detta.

Samma personer hävdar att LCHF fungerar inte i längden och det finns ingen kunskap. Jag är inte villig att hålla med, nu känner jag väldigt många som ätit LCHF i 10 år. De borde varit döda nu eller tar det 20 år eller mer, att med perfekta värden, när man besöker sin läkare att dö av ett okänt hot. Jag kan inte själv göra detta då jag är utflyttad, från Sverige, men det borde vara läge att plocka någon av alla dessa anti-LCHF läkare och ifrågasätta dem. Det är inte jag som behöver bevisa något, med vetenskap, det är den legitimerade personen, som måste bevisa att de jobbar efter vetenskap och beprövad erfarenhet. Tyvärr fungerar det inte nu, de har börjat bli sämre för de som har sockersjuka. Vi som inte bryr oss om dietister och läkare är friskare och lever bättre. Dietister och läkare, som rekommenderar vanlig kost enligt livsmedelsverket, borde få sin legitimation prövad.

Kan ni skicka en fråga om kost till socialstyrelsen@socialstyrelsen.se om kost råden, så är det tvungna att hantera detta. Skriv gärna om er egna erfarenheter, allt som kommer in till myndighet skall föras i diariet. Vilken vårdcentral ni går till, de får be om komplettering om de behöver de. Även om vi är små kan det påverka, tidningarna följer vad som händer genom att läsa vad som ankommer till myndigheter. Det kan bli jobbigt för dem att inte göra något, åt saken.

Lämna ett svar

Stäng meny