Att ha marginaler

Kroppen kör själv en väldigt tajt kontroll av blodsocker, de varierar inte mycket. Inte händer det så mycket när man idiot testar systemet  för blodsockerkontroll och häller i en person ren glukos, för att se om man är sjuk (diabetiker), är man frisk så klarar kroppen detta. Jag kan inte se det som annat än ren idioti och man använder detta enbart för att ställa en ”diagnos”. Kommer det ut några fördelar av detta, att ha en diagnos.

– Kostråden som kommer är ät som en ”frisk”, det är ingen ändring där.
– Medicinering kommer när blodsockret stiger utan belastning.

Man tar en stor hammare och klappar till en skadad kropp, för att kunna ställa en ”diagnos”. Diagnosen kommer inte att ge några fördelar annat än att man skriver i journalen DIABETIKER.

Jag har letat efter en förklaring till detta med glukos belastning och inte hittat någon. Nu kanske jag är korkad och dum, som tror att läkare inte vet, vad dom gör och varför de gör som de gör. Hade glukos belastning gett en kraftig förändring i behandlingen, för den sockersjuka personen, så kanske den stora hammaren, är nödvändig. Men att vården vill veta, är inte den typ av argument, som är sakliga.

Det hade varit klart mycket bättre att gå in med livsstils förändringar, på sannolikheten att man är en risk person. Man har inga problem att behandla saker, som inte är sjukdomar. Man behandlar kolesterol för stora pengar varje år, och det är inte en sjukdom att ha kolesterol i kroppen. Varför gör man inte samma med sockersjuka och behandlar med kost, förebyggande. Svaret är enkelt det är ingen som tjänar pengar på det. Inget företag, som kan tillverka läkemedel är intresserade av att vi inte blir sjuka. Livsmedelsindustrin tillverkar massor av mat med socker i, för socker är billigt.

Men det jag inte förstår, är att läkarna jobbar på att fixa nya kunder, till läkemedelsföretagen, istället för att göra något åt orsaken.

Med de kostråd som ges idag, är det som vi anställer pyromaner att sköta brandförsvaret. De är experter på eld, men har ingen aning om hur man hindrar det från att brinna.

Nu till de, som nästan gör mig tokig och det är detta:

Man måste äta kolhydrater, som typ1 annars tar man för lite insulin och kan få ketoacidos (med normalt blodsocker). Den som säger detta, har en sak kvar att förklara. Hur kan man ha normalt blodsocker, med för lite insulin. Man skall inte ta några risker, utan man skall äta, det man inte tål och ta mer medicin. Det är en ständig belastning av glukos, som aldrig pausar och aldrig tar slut. Trotts bättre  medicin minskar inte komplikationerna, som de borde göra. Man säger att det är så svårt att ställa in insulinet riktigt, man har mängder av händelser med känningar och höga blodsocker.
Vad gör den friska kroppen den kör ett lågt och stabilt blodsocker, vi kan idag inte uppnå detta utan att ta bort socker och minska kolhydraterna kraftigt.

När man sedan har aktörer som säljer kostråd, som går ut och hävdar att man får högre blodsocker av att äta strikt, då glömmer jag det inte. Anna Hallén du är en farlig person, att försörja sig på råd som gör folk sjukare, har jag inte ord för. Att vården inte fungerar, är ett jätte problem, men ett ännu större problem är LCHF ”light”. Vi har en väldigt energität kost om man äter de fett som man behöver. Börjar man då äta kolhydrater till detta och höja insulin nivåerna, så har man skapat en gödkur. Ett sätt att öka i vikt och inte minska i vikt. Alla typ2 som blivit satta på insulin vet vad som händer med vikten, om man använder insulin.

Det är idag ett helvete att hålla undan från socker, det finns i nästan allt, inklusive i fryst kyckling kött, det är ett tecken på att vi är korkade kunder, när vi köper kött, som inte är 100% kött. Jag tror kunskap, är lösningen, men då har vi inte råd med personer som inte kan. En privat person kan tycka och göra vad den vill, men står det aktiebolag efter namnet, så är det inte frågan om en privat person längre. Det är en kommersiell aktör, i USA har man en kultur att man stämmer folk, som säljer saker som inte fungera och ibland önskar jag det var så i Sverige också.

Nu har man en helt underbar Brasklapp, det fungerar inte för alla. Man lägger skulden på den som inte lyckas. Allt går att få bättre, men man har inte råd att tro att LCHF ”light” är bättre och detta för att det ger mindre stress att äta kolhydrater.

Jag råder inte folk att äta LCHF längre, för det finns så många dumheter inbyggt idag, av kostrådgivare och andra. Jag råder folk att äta MAT. Lagad av råvaror av bra kvalité och undvika det man inte tål. Energi källan är fett. man skulle då kunna säga att det är LCHF och jag tänker inte säga emot. Men jag tycker det är meningslöst att hålla på slåss mot ”nödvändiga” kolhydrater. När man i samma inlägg skriver att mättat fet inte är essentiellt, så lägger man sig igen och flörtar med lögnen. Det enkel omättade fetterna som kroppen behöver omega 3 och omega 6, hittar vi i det animaliska fettet. Tar man bort detta helt så är det kosttillskott som gäller. Växtoljor är tyvärr med sitt höga omega 6 innehåll inget alternativ. Sedan kommer olivolja som ser bra ut på pappret, men som inte tål värme. Det kan inte vara så att man lägger sig på en nivå som inte fungerar och sedan hävdar att stress gör att man inte kan ligga på en nivå som fungerar.

Jag vet av egen erfarenhet att LCHF inte alltid fungerar enkelt och bra när det gäller vikt nedgång. Men vikt är bara en liten, men viktig bit av hur man mår. Det finns möjligheter att fixa detta också, men att fixa det sista 5 kg, det vägrar jag personligen att deltaga i. För hur vet man på 5 kg när hur mycket man skall väga. Min vikt variera utifrån vad jag håller på med ungefär 5 kg.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Där har du prickat in alla motsägelser perfekt! Bättre kan det inte sägas. Tack, Lars!

Lämna ett svar

Stäng meny