Att hjälpa

Att inte välja

När man inte aktivt väljer vad man äter, så blir man ett lätt byte för sämre matvanor. Det konstiga är att de som inte är ett dugg bekymrade av vad det själv äter, samtidigt tror att det är så mycket nyttigare än det jag äter. Jag planerar och tänker på vad jag äter, som många andra som äter LCHF gör.

Det verkar vara så att när jag åt skräpmat och var fet, så var de inget problem, med vad jag åt. Nu är det lovligt att lägga sig i, trotts att jag är friskare mår bättre och har en normal vikt. Det gäller hela tiden att, man är ett lovligt byte för kommentarer och dumma påstående.

Man skulle tro att man, skulle få ett bra bemötande från vården, men det är inte alltid så. Ofta möts man av en väldigt avvisande inställning. Trotts mycket bättre hälsa.

Jag har gjort mina val, utifrån vad min kropp klarar att äta och de är inte alltid, jag är glad över de tvånget. Hälsan gör ändå att det känns självklart att fortsätta. Jag har gjort ett aktivt val av vad jag äter, hade jag gjort det tidigare i livet hade jag inte behövt bli så extrem i mina val av mat. För min del är det frågan om ett liv med insulin eller ett liv utan insulin. Jag har som typ2 haft en längre period med Lantus och jag är glad åt den medicin som finns, men jag mår mycket bättre idag, utan insulin.

Det är väldigt hårt att gå sin egen väg, men de problemet blir mindre när man är fler och ger varandra stöd. Tänk på att den nydebuterade diabetikern har goda chanser att få en riktigt bra hälsa, med rätt kost. Därför är det väldigt viktigt, att svara på samma fråga om LCHF, en gång till och välja vad man äter. Det gläder mig mycket när man lyckats få någon på fötter, som blivit trygg med sin sjukdom. Tyvärr har det blivit så, att tar man inte hand om sig själv, är det ingen annan som gör det åt en.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny