Att inte kunna LCHF

Det är farligt att ha personer som ger råd, som tydligt visar på okunskap. Man kanske inte direkt skadar någon, för där vinner livsmedelsverket och vården. Jag har tagit det lugnt en stund och titta lite på Youtube, vilket gör, att jag blir arg igen och jag har inte råd att vara arg.

Man kan om man inte vill ändra sin kost en millimeter, göra det väldigt enkelt. Man låter bli att äta varannan dag, dricker bara vatten och tar sina mediciner. Man får var väldigt, klar på vad diabetes medicinerna gör innan man gör så här. Att inte äta alls varannan dag. Löser övervikts problem utan att man behöver ändra något. Det är nämligen så att det är det man inte äter som är lösningen. Det behöver inte vara LCHF och man kan äta varannan dag. Hur trasig kroppen än är i sitt metabola kontroll system, så kommer insulinet, vara så lågt att man kan förbränna fett, varannan dag.

Skall man äta varje dag, så är allt som frisätter insulin, ett problem. Förhöjda insulin nivåer, hindrar all fettförbränning. Man kan vara helt otroligt fet och ändå, så svälter cellerna. Man har resistens mot insulin, som inte kan öppna och släppa in glukos i cellerna. Man svälter på ett sätt i en kropp full av energi i form av fett. Vill man då äta sig runt detta problemet så är mindre kolhydrater bättre. Jag började att trixa med detta 1998 efter att läst Dr Bernstein då nya bok Diabetes Solution. Jag har snart gjort allt vad jag kan för att prova vad, som händer med en typ2. Mer kolhydrater ger alltid högre blodsocker även om Anna Hallén har en annan uppfattning. Logiken att man kan mäta, de socker man äter i blodet en stund senare. Det vet alla som har sockersjuka. Det finns inga säger inga, kolhydrater som är snälla eller nödvändiga, men som alltid skall man inte ta i mer än vad man behöver. Många äter strikt, för man mår bättre och då någon går ut och skriver, att det inte alltid fungerar att äta bara mat, som man tål. Gör mig ARG. Det tänker jag fortsätta med att vara, till jag har fått en bra förklaring.

Kunskap är makt, för ger man råd som bygger på kunskap då fungerar de. Visst, jag som gör allt på min fritid och i den takt jag orkar. Kommer aldrig kunna hinna producera, lika mycket dumhet, som den som har LCHF enbart till sin försörjning. Jag behöver inte anpassa det jag säger, till någon ”kund” och jag ber fortfarande alla flyga och fara, som vill bevisa att jag har fel. Det finns inga kunder som kan kräva pengar tillbaka.

När jag tittade på vad som förekom, när det gäller kostrådgivare, så finns det utbildare av kostrådgivare och så finns de mängder av kostrådgivare, som sannolikt aldrig kan leva på det. Det liknar i mycket ett kedjebrev eller pyramid spel. jag vet att det finns de som försöker göra ett bra jobb. Det värsta är att vem som helst kan utbilda kostrådgivare, samtidigt har jag blivit så arg av ”snälla” kolhydrater. Så jag kommer att lägga upp en plan på att utbilda kostrådgivare, mer formellt. Jag jobbar mycket med admin gruppen i Olydiga, gällande detta. De som är med där idag kan mer om diabetes kost och kan ge bra råd. Jag inser nu att för att slippa bli arg, så måste jag har fler, som brinner för detta och kan. Även om jag lever som jag är odödlig, så vet jag att det inte är så. Det kommer att hända saker snart.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Jag har funderat och frågat flera gånger i olika forum vem som utbildade den första lchf-kostrådgivaren och jag har hittills inte fått något svar. Att utbilda och ge de som går ens utbildning en licens att vara kostrådgivare men det fortfarande inte finns någon som kan tala om vem som började med detta gör mig väldigt tveksam.
  Jag har lätt att hitta näringsterapeut och naturläkarutbildningar som är mycket trovärdiga och har mycket väl utbildade lärare. Där finns det svar, men inte när det gäller kostrådgivarna.
  Det finns en otrolig uppsjö utbildningar som man får diplom på och stora hål i plånboken…jag har flera sådana diplom inom healing. Jag lovar – jag kan inte ge bra healing ändå mer än när jag lyssnar på min egen intuition. Man kan få verktygen när man utbildar sig men att lära sig – det gör man enbart när man möter mängder med människor som både kan mer än en själv och de som efterfrågar kunskapen. När man talar om för andra hur mycket man kan men aldrig frågar efter mer kunskap – då är man illa ute.
  Skulle se fram emot att gå en utbildning hos dig!

  1. Kostrådgivningen idag

   Är en variant på pyramidspel, den som utbildar utbildare är den som tjänat pengar. Det du egentligen köper är renommé, rätten att använda den utbildande personens namn. Skulle jag göra en utbildning, blir det en rättighet för de som gått den att hänvisa till mig som person. Det skrämmande är att de blir ett jävla liv varje gång man skriver om detta, de som skriver säger att jag inte vet. Jag har blivit inbjuden att deltaga som åskådare, men jag tänker inte göra det, för då kommer det ställas ett krav på mig om att yttra mig. Jag tror fortfarande kunskap är det viktiga men, jag inser sakta (väldigt sakta), att jag orkar inte göra allt själv. Jag har visserligen klarat det ganska länge. Nu måste det bli fler, som kan mer och jag har ingen ambition att ljuga för människor och säga till någon att detta kan man leva på. Det är som alltid, de är de som inte har pengar som behöver mest hjälp.

Lämna ett svar

Stäng meny