Att inte tåla socker är farligt

Att ha diabetes är hanterbart oavsett vilket numer den har eller vad den kallar sig. Har man bara förstått att mindre socker gör livet bättre och enklare att leva, så har man kommit långt, sedan kommer nästa steg när man måste ta hänsyn till att kolhydrater blir socker. Allt detta är enbart en fråga om kunskap och man lär sig fort, då man mår så mycket bättre.

Nu kommer problemet, man får inte bli så sjuk, att man hamnar på sjukhus och behöver hjälp, för där finns dietister, som tillber socker som en gud. Det blir en kamp för att komma hem i livet och kunna fortsätta undvika socker och kolhydrater. Jag kommer nu att fortsätta skriva små korta texter om detta för att skapa en start till en ändring. Vi måste synas och höras.

Höga blodsocker är felaktig kost, inte brist på insulin eller medicin. Med rätt kost är det enklare att dosera medicinen rätt och må bättre. Typ1 kan minska sin förbrukning av insulin och få lägre och stabilare blodsocker. Nu styr läkemedelsföretagen utvecklingen mot mer medicin och det gör att vårt alternativ, ger dem sämre lönsamhet och lägre vinster. Jag läste en uppgift för ett tag sedan, som sa att många läkemedelsföretag skulle försvinna om alla diabetiker åt LCHF. Det finns pengar i att rekommendera kolhydrater och socker till diabetiker. Det finns pengar i att försöka få mig tyst, de har inte lyckats så bra. Jag tycker om det jag gör och gillar att ha vänner, så jag fortsätter.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny