Att mata insulin

Dumheter som bygger på att man inte kan den medicinska utvecklingen, blir bara så fel. Allt är idag bara ett par ord på google och så kommer verkligheten, på skärmen.
Innan insulin, kom som medicin fanns det bara en lösning, det var att hantera det med hjälp av kost. Det gick inget bra, de som inte hade en liten rest produktion av insulin dog. Många växte inte som de skulle, detta berodde inte i första hand på brister i kosten, för den stora orsaken var insulin brist. Sedan kom insulinet och man fortsatt att var försiktig med vad man åt.

Sedan kom de syntetiska insulinet och sjukdomen fick byta namn. Det blev en rättighetsfråga att få äta som en frisk, det fanns ingen anledning att begränsa ätandet längre. Att man fortfarande hade komplikationer och dog mer än 10 år för tidigt, glömdes bort. Detta var cirka 1978.

Nu kommer nästa steg man måste äta ”extra” socker och kolhydrater, annars får kroppen för lite insulin och man kan få EUketoacidos. Detta dyker upp i samband med att man börjar äta så man inte använder lika mycket insulin längre.

Nu har vi passerat alla sorterna:
– Dödlig sjukdom
– Lemlästande
– Löst med insulin 1922
– Rättighet och frihet att äta vad man vill 1978
– Lchf och kost som behandling (nu)
– Behovet att mata insulin med socker (nu)

Mellan 1922 fram till 1978 måste det varit extremt många fall av EU-ketoacidos. Men det var det inte, för det var femtio lugna år där alla höll igen på allt, för ingen vågade något annat. Sedan säger man att det inte finns någon erfarenhet, skall man titta på forskning drar man en passande gräns vid 1980, vilket verkar vara ett medvetet val. Går man tidigare får man fram, kostråd som inte bygger på fett skräck.

Jag vill inte backa kunskapen, eller sluta med att använda medicin, men jag tycker det tyder på stora brister när man inte tar hänsyn till, att man inte tål, socker och kolhydrater.

Ingen behöver mata insulin med socker. Basal kravet av insulin ger en fungerande kropp, sedan behöver man extra insulin för det man äter. Den mängden av insulin som man tar, för att styra blodsockrets höjning efter man ätit maten, är inget livsnödvändigt insulin, utan det styrs av vad man äter och inte äter. Äter man noll kolhydrater så behövs inget måltidsinsulin och inte dör man av de. Man kan fasta som typ1 om man hela tiden tar sitt basal insulin, längsta jag med säkerhet vet om är tre veckor. Man borde hinna dö av de för då matar man inget insulin med socker.

 

Lämna ett svar

Stäng meny