Att mäta ketoner Typ2

Jag har alltid (tidigare) ansett det var helt onödigt, för det löser inget. Ketoner berättar bara att kroppen bränner fett och det borde den göra om man inte äter kolhydrater.

Mäter man ketoner och de inte stiger vid fasta, utan ligger kvar lågt. Då har man hitta orsaken till varför man inte minskar i vikt, som typ2.

Sedan kommer nästa steg blodsockret bara stiger även om man inte äter. Jag har själv haft en period av detta i mitt liv och kom på av en slump, att äta sänker blodsockret om man mäter två timmar efter man slutat äta. Det kommer en ny stigning efter 4 timmar och äter man igen så kan man sänka den totala nivån under dygnet. Nu kommer det jag inte förstår den jag rådde att prova detta hade ketonstickor och fick högre ketoner när blodsockret gick ner.

Nu behöver jag hjälp att hitta en förklaring till detta och jag gräver vidare, för att leta en lösning. Varannandags fasta tog mig ur detta och jag var även tvungen att ta insulin, inga stora mängder (typ2).

Lämna ett svar