Att tjäna pengar på sjukdom.

Hunger och sug.

Två olika sidor av samma mynt. Har man ett blodsocker som far upp och ner, så får man ett stört ät beteende. Varje gång blodsockret blir riktigt lågt, så går man på ”jakt” efter något att äta. De man upplever då är något som man inte kan kontrollera, man äter och gärna något med mycket kolhydrater, som höjer sockret snabbt.

Diabetiker kan mäta sitt elände med blodsockermätaren och hamnar man riktigt lågt får man en känning. Det man kan äta i en sådan situation, kan man inte äta annars, det är verkligen fråga om ett okontrollerat ätbeteende.

Det enklaste sättet att slippa detta är att sluta med socker och snabba kolhydrater. Höjer man inte blodsockret onaturligt mycket, så sjunker det inte lika snabbt och djupt.
En frisk utsöndrar insulin i två faser, när man äter sött, en snabb dusch av mycket insulin direkt och sedan en mer långsam höjning av insulin. Detta ger som resultat att man kommer för lågt i blodsocker efter cirka två timmar. Många löser det med ett mellanmål, så de får bättre blodsocker igen.

Problemet att äta så är att man har insulin i blodomloppet hela tiden, är att insulin styr det man äter till fettdepåerna i kroppen, man blir fetare. Sedan hindrar insulin kroppen från att använda fett som energi.

Detta gör att så länge man äter sig till ett ständigt insulin påslag, hjälper det inte hur lite du äter, för det går inte att gå ner i vikt.

Frukt är en av de saker som fått en nyttighetsstämpel, som är helt fel, då de påverkar insulin frisättningen så mycket att man hindrar fettförbränningen. Sedan blir det väldigt förvirrande när man klumpar ihop frukt ”naturens godis” med grönsaker. Blad grönsaker är väldigt nyttig och påverkar inte kroppen negativt. Spenat har mycket mer C-vitamin än någon frukt och är inte full av socker. Det är intresset av att sälja vissa produkter, som gjort att vi har kostråd, som inte fungerar. Det borde stå ”annons” över livsmedelsverkets kostråd, som det gör i tidningen, när ett företag köper en hel sida.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

 

Lämna ett svar

Stäng meny