Autoimmun (6)

När immun försvaret gör fel och förstör kroppens egna celler leder det till olika sjukdomar. Man har på ett sätt gjort det enkelt för sig om man tror att den händelse bara sker oberoende av allt annat och inte går att påverka.

Man har länge haft gluten högt uppe på listan över misstänkta, gluten gör att tarmen läcker ut saker, som hamnar direkt inne i kroppen, där kroppens antikroppar börjar jobba på att städa bort detta, nu kom ytterligare en pusselbit gällande detta en bakterie som ser ut som de insulin producerande cellerna. Kort artikel.

Man pratar även om det kan finnas andra miljöfaktorer bakom och då har man även börjat titta på vad mammans kost kan påverka. Kan en mamma med höga insulinnivåer på verka fostret negativt. Ingen vet än så länge, men man måste försöka titta på hur det kommer sig att typ1 har ökat kraftigt i Sverige, något har hänt i miljön kring barnet eller fostret, som gör att barnet får diabetes. Jag har tidigare fått kritik när jag skrev detta för att jag skuldbelägger mamman. Jag förstår inte riktigt hur man tänker då, för om man inte vet kan man inte påverka. Det är samtidigt omöjligt att lösa, vad som är orsaken om man inte pratar om det.

Kan det till och med vara så enkelt att vår kost, ger detta resultatet.

Epigenetik gör att olika delar av arvsmassan uttrycks beroende av vad som händer med individen, den omställning av vilken del som är aktiv i arvsmassan kan gå i arv. Detta gör att det är väldigt mycket som kan påverka och ingen har svaret ännu. Den dag vi har svaret kommer det att finnas möjlighet att påverka och förebygga typ1.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny