Bara för att man kan säga orden, blir det inte sant

Typ2 diabetes är en kronisk progressiv sjukdom. 

Detta är bakgrunden, till den vård en typ2 får av vården. Man har redan gett upp innan man börjar behandla. Man har ett tids schema över hur snabbt sjukdomen utvecklas och tar bort möjligheten att leva normalt. Först ”kost” (vårdens variant) och motion, ganska snart kommer alla varianter på tabletter och efter cirka 10 år är det kört och man måste ta till injektioner med insulin.

Jag och mina vänner kan fixa detta, men vi gör det på ”fel” sätt.

Vi använder mat och kan reversera sjukdomen och få typ2 att slippa all medicin. Men det måste vara farligt på något sätt och det verkar inte som det är farligt för någon annan, än det som tjänar pengar på att sälja medicin.

Typ2 är ingen sjukdom som per automatik gör dig sämre, det är vården som gör dig sjukare.

Att kaxigt kalla det vi uppnår, för anekdoter och enskilda fall, skulle jag vilja utmana. Jag vill ha en enda person som blivit friskare av vårdens behandling. Dietisterna ger kost råd som man blir sjukare av, men det blir ”rätt”. För alla vet att det en kronisk sjukdom, som man hela tiden skall bli sjukare av.

Att jobba med detta och se detta är slitsamt, när sedan idioter till kostrådgivare, säger att strikt LCHF ger typ2 högre blodsocker. Då glömmer jag inte det, Anna Hallén du är farlig, för typ2 och deras hälsa. Vi jobbar i nog mycket motvind utan dessa extra belastningar, från rådgivare, med hemma gjorda diplom. Alla kan kalla sig kostrådgivare och trycka upp ett diplom, jag behöver inte dessa personer. Att sprida sin personliga åsikter som fakta, är ingen bra lösning.

Lämna ett svar

Stäng meny