Bara "lagom" är rätt

Nu kommer en nyhet om salt. Det verkar som salt inte var den stora busen, när det gällde hälsa. Det var inte ett problem, med blodtryck och salt. Den biten gick bra, så kom den vanliga svadan om salt är farligt ändå, för vi äter mycket mer salt, än det som var undersökt. Sedan kom ett konstigt inlägg gällande livsmedelsverket och hur farligt salt är i Sverige.

Att skriva rakt och ha ett budskap, då klarar jag av att läsa texten. Nu blir det något som en person, som vill men inte kan, har försökt skriva. Nu är det bara så att jag vet hur mycket salt jag använder, men jag tänker fortfarande inte väga det och föra bok. Snart behöver vi lära oss, att man kan inte och vill inte när det gäller mat. Livsmedelsverket har gått ut med att man måste, sänka salt konsumtionen och då gällde det alla. Nu kommer hårda data på att det inte stämmer. Då kommer nästa bit av historien, det gäller bara dem som har hög salt konsumtion, att det behöver sänka. Nu lever vi många av oss i värld där vi provar de råd vi får, högt blodtryck blir lägre av salt. Jag har ännu inte, hört någon som inte fick lägre blodtryck av mer salt.

Nu skall jag inte väga salt och jag skall inte ta fram vågen för att väga salt. Nu kommer vi in i nästa steg i försvaret, det gäller inte alla, trotts att rådet var generellt. Jag kan bara inte förstå hur man skall få in de mänskliga egenskaperna i salt. Hur ser det ”snälla” saltet ut och hur ser det onda saltet ut.

Alla vi som tar extra salt och sköljer ner med vatten, måste var väldigt Olydiga. Man skall inte ljuga när man kan kolla fakta på sin egen kropp. Nu återstår bara frågan, hur länge till kan man få fortsätta att ljuga och kalla det vetenskap.

Läs texten här, så ser ni. Nyheten är att salt inte är farligt, sedan kommer tillägget, det är farligt ändå.

Lämna ett svar

Stäng meny