Bara för mer vinst

Det dåliga kostråden till sockersjuka.Betalar vi alla via skattesedeln och de som har blivit sjuka, betalar även med sin hälsa. Man införde, de fettskrämda kostråden utan att ha vetenskapligt stöd. Men vi kan inte gå tillbaka till den kosten, som gällde tidigare, för man säger att man vet inte vad som händer på längre sikt.

Vårdens kost råd är väldokumenterat, att de inte fungerar. Man ökar sitt faste blodsocker med 0,4 per år. Man har inte kommit tillrätta med att en diabetiker lever 10 år kortare. Man har fortsatt, stora problem med komplikationer, på diabetiker. Man vet att man klarar en typ2 på enbart tabletter i cirka 10 år, sedan är man tvungen att börja med insulin.

När det gäller LCHF ätande sockersjuka, vet man inte vad som kommer att hända och säger att det måste man veta innan man ändrar kostråden. Det räcker inte med att man vet att vi blir friskare, för vi kommer säkert att bli sjukare på längre sikt. Man har inte lyckats visa på några risker, men de kommer säkert, längre fram.

Skulle samtliga diabetiker börja att äta LCHF, så skulle det innebära en ekonomisk katastrof för läkemedelsindustrin. Det är ingen slump att läkemedelsföretagen, ger pengar till diabetesföreningarna och de är inte för att de är snälla. Det är en investering, som de kan få stora fördelar av.

Lämna ett svar

Stäng meny