Bara vanlig mat

Vi måste ta ett personligt ansvar.

Många av oss dras med en eller flera sjukdomar och det finns ingen anledning att ge vården ensamrätt till kunskap. Vi måste ha kunskap för att se till att vi blir så friska som vi kan. Tar man ett personligt ansvar minskar risken att det går fel.
Vi kan inte förvänta oss att vi kan missköta vår hälsa och sedan gå till doktorn och få ett recept på en medicin som fixar allt. Övertron på att i framtiden skall erbjuda medicinen som fixar problemen, finns när det gäller alla sjukdomar.


Kan vi genom att ta hand om våra kroppar och äta bra mat, göra det lättare för kroppen, så måste vi de. Inga piller i världen kan rädda oss om vi bara äter skräpmat. Samtidigt vet jag att många sjukdomar blir mycket bättre av rätt och nyttig mat. Är det en diet man måste äta, om man är frisk, kanske man inte skall kalla det en diet, när man bara undviker matliknande produkter från industrin. Bara för att det ser ut som mat, så behöver det inte vara en diet att undvika industri mat.
Att blanda socker i allt, är ett sätt att få fler att köpa mer. Man har provkök där man laggar mat efter olika recept. Tillsätter man socker är det fler i testpanelen som säger att det är godare. Frågar man tillverkarna av fryst kyckling varför man tillsätter socker, så blir svaret: ”kunden vill ha det”. Jag lovar att de flesta inte vet att det är enbart 87% kyckling i svensk fryst kyckling. Jag tror inte många vill ha socker i sin frysta kyckling. Bli medveten och kräv att kyckling skall vara kyckling inte utspädd med vatten och kryddor. Genom att inte köpa har vi makt att ändra, genom att skriva och klaga kan vi skapa sundare mat. Att sälja vatten är lönsamt, så det är klart att de vill de. Prova och hitta rent fryst kycklingkött, som inte har vatten tillsatt. Vi blir lurade, läs alltid vad det står på förpackningen.

Vi behöver inte fler lagar eller regler vi behöver bara bli mer vaksamma med vad vi köper. De vi inte köper kommer inte att finnas kvar.

Lämna ett svar

Stäng meny