Blodsockermätare

Det var Dr Bernstein, som startade med att använda blodsockermätare. Han kom då ganska snart fram till att kolhydrater var ett elände för sockersjuka. Att äta det som höjer blodsockret kraftigt, ger en omöjlig uppgift, för den som skall styra insulinet. Det blir stora svängningar upp och ner i blodsocker.
Visst får man tänka på vad man kan och inte kan äta, men jag kan inte påstå att det är ett svårt problem. Mät blodsocker och titta på resultatet, ät bara det som inte höjer mycket. Då hamnar man på LCHF, visst kan alla göra om upptäckten själv. Prova så kommer ni se att det fungerar, ät efter ett LCHF recept och mät före och två timmar efter. Ni kan prova att rädda ett mål med potatis och kolhydrater med insulin, men att pricka rätt är väldigt svårt. Äter man så man behöver lite eller inget måltidsinsulin, så kan man nästan inte göra fel med insulinet. Man får helt enkelt mindre möjlighet att få en känning.

Mät och titta på vad ni kan äta, så blir det rätt eller använd den samlade erfarenheten som finns hos de som ätit LCHF länge. Man måste inte uppfinna hjulet på nytt.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Kom ihåg att våra P-glukosmätare mäter P-glukos.
  Fruktos går inte att mäta med P-glukosmätare
  Galaktos går inte att mäta med P-glukosmätare
  Sackaros (vanligt strösocker) tas inte upp utan måste brytas ned till glukos och fruktos för att tas upp i blodet
  Laktos(mjölksocker) tas inte upp utan måste brytas ned till glukos och galaktos för att tas upp i blodet

 2. Ät enligt blodsockermätaren och se samtidigt hur kilona ramlar av.
  När jag började äta mat utan sockerkedjor, vägde jag 85 kilo till mina 185 cm. Hade ett beräknat fasteblodsocker på ca 6,2. 5 månader senare har jag ett fasteblodsocker på 4,4 och väger 68 kilo. Ytterligare 5 kilo tappas de nästa 4 månaderna. På att inte äta sådant som höjer blodsockret.

Lämna ett svar

Stäng meny