Brist på insulin (5)

När man diskuterar med en del typ1, så finns det ingen tanke på konsekvenser av de man gör.

-Glutenintolerans,ät inte gluten för då blir du sjuk.
-Laktosintolerans, brist på ett enzym i tarmen, ät inte laktos eller ta enzym tabletter, som bara fungerar så där.

Dessa två saker löser man på samma sätt genom att ha produkter fria från gluten och laktos.

-Glukosintolerans, då skall man äta allt och ta mer insulin. Då man enbart har brist på insulin (!)

Jag anser att man bör hantera alla sakerna på liknande sätt och titta på konsekvenserna, av de olika säten att hantera en intolerans. Det finns en jättelik ekonomisk bit i att man gör på detta sätt, då man kan sälja mycket mer insulin. Man tjänar mycket mer pengar på insulin, till typ1 som gör så här. Men det finns en hög prislapp för detta komplikationer och idag ett mer än 10 år kortare liv.

Vi hade från början insulin som framställdes från djur och var en helt naturlig produkt det kom från kor och grisar. Man hade då kost råd om att undvika kolhydrater och socker. Sedan kom det nya insulinet, som man marknads förde som humant insulin och inte som ett insulin som framställts med GMO teknik, med hjälp av mögel. Man pressad på med hjälp av diabetesföreningarna att det var en ”rättighet” att få det nya insulinet. Så enligt John Virapen tog det bara två år att få det godkänt. Då fanns det enligt samma källa enbart publicerat en studie på 37 män.
Man la upp en marknadsföring om rättigheten att äta, som alla andra. I samma veva fick vi fett skräcken och fett ersattes med kolhydrater och socker (detta pågår fortfarande). Denna kosten gör en frisk person till en metabolt sjuk person, fetma och diabetes typ2 ökar kraftigt. Det är tyvärr så att typ1 gör inte att man är immun mot detta problem, som en frisk får av vår nuvarande normal kost. Sannolikt är man extra känslig.

Den som säger att en typ1 är en frisk människa, med enbart brist på ett hormon, har inte tänkt färdigt. Hur mycket insulin de än tar så slutar de inte att vara människor. Om alla andra människor drabbas av en kolhydrat rik kost så gäller det även typ1.

Den olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny