Bristande kunskap är farligt

Man har idag fått en ny grupp i samhället som ger råd om de mesta, de är mer eller mindre själv lärda eller utbildade i korta kurser. Man ger sig på att ge råd om saker utan kunskap. Det kräver ganska mycket om man skall efter en vecka fjorton dagar, ge sig i kast med att ge medicinska råd. De som har recept block har längre utbildning i farmakologi än vad en kostrådgivare har totalt. Många bland kostrådgivarna, inser inte att de inte kan. Ger man då enbart råd om mat då kan de fungera hjälpligt, men idag ger man råd om vacciner och rekommenderar att dricka kolloidalt silver. Argumentet mot kunskap är att man säger Big Pharma, det konstiga är att de pratas aldrig om de som tjänar stora pengar på alternativ medicin och kosttillskott.

Man läser saker och förstår om man har tur, en del saker. Man använder rena fantasikällor, som inte har mycket fakta. Kritiskt läsande finns inte. Jag börjar bli en grinig gammal gubbe och jag tycker man måste skilja på åsikter och fakta. Man har gått ut med hård kritik mot Evidens baserad medicin. Det vill säga medicin som har bevisad verkan (evidens), man tycker det är helt onödigt, med bevisad verkan, så länge ingen kan bevisa att det inte har verkan.

Jag är på inget sätt motståndare till traditionell örtmedicin, där människor genom år tusende lärt sig vad som hjälper mot vad. Tyvärr är det inte de som är alternativet i dag, de är snabb utbildade personer, som är utbildade av en självlärd person. Man får ett diplom att sätta på vägen att man är kostrådgivare. Det som är tragiskt är att man kan göra ett eget diplom och sätta upp. Diplomet säger inget om vad man kan, det är utbildarens kunskap, man tagit del av och man får rätt att säga jag kan en hel del av det den som utbildar kan.

Klor är något av de giftigaste vi har och hanterar dagligen. Vi äter ganska stora mängder av detta:

EgenskaperKlor är en gulgrön, starkt luktande gas som reagerar direkt med nästan alla ämnen. Den är mycket irriterande för andningsorganen. Vi känner lukten av så lite gas som 3,5 ppm i luften och ett par andetag i 1000 ppm är direkt dödande. Gränsvärdet för exponering i 8 timmarsarbete är 0,5 ppm.

 

Nu kan man säga att detta bör man undvika, men det förekommer inte i den formen när vi äter det de är bundet till Natrium. Natrium och klor (NaCl) är vanligt koksalt. Koksalt ingår i väldigt mycket som injiceras i kroppen. Skall jag då följa traditionen av de råd som ges gällande läkemedel av en del av dessa rådgivare, skulle jag skriva:

Man injicerar klor i vår barn, detta måste stoppas.

Kunskap är en viktig bakgrund till allt man gör, det finns en anledning att det tar 5,5 år att få ett eget receptblock i Sverige.

Lämna ett svar

Stäng meny