CGM skulle ge mycket.

Kunskap om kosten och betydelsen av äta LCHF, som sockersjuk. Kommer från mätningar och jag sticker mig väldigt mycket, för att få mitt blodglukosvärde till något jag kan förstå och som jag kan styra. Möjligheten att få en mätning som pågår hela tiden dygnet runt, skulle göra det möjligt att lära sig så mycket mer. Nu sticker jag mig och tar de prover jag behöver, för det jag vill veta. Jag har hittills fått de stickor jag vill ha, så det är för min del en bekvämlighets fråga.

Man blir öm i fingrarna när man tömmer en burk med 50 stickor på en dag. Men jag har använt den kunskapen att minska 70 kg i vikt. Nu är jag en person som gärna testar och därför vet vad som fungerar och inte fungerar. Jag är beroende av alla tester jag gjort inte villig att godta alla nya konstigheter.

Det är mat enligt olydiga som gäller (MeO). Laga maten från bra råvaror och de skall inte innehålla mer än 5 gr kolhydrater per 100 gr. Man kan tillåta att kryddor innehåller mer. Man skall välja fullfeta produkter och undvika magra produkter. Fett är det som skall ge energin till kroppen och även det som gör att man blir mätt. Man brukar ha ett riktmärke att man skall ha 1 gr protein per kg målvikt. Det man väger som mager utan övervikt. Det är då viktigt att tänka på att det är cirka 20% av köttet som är protein. Äter man för mycket protein, så stiger sockret.

Alla som tror att motion är viktigt, prova att styra blodsockret med motion. Det kräver väldigt mycket mer än vad man tror. Att styra med hjälp av mat kräver inte lika mycket. Jag vet hur mycket jag behöver anstränga mig för att sänka blodsockret och det är inte praktiskt genomförbart om man inte äter rätt samtidigt. MeO är det som gäller och det är vad LCHF var innan man började ”godkänna” en massa saker.

Den Olydiga Diabetikern

Kommentera

Stäng meny