Den sockerstinkande vården

Man vet helt säkert att man dör av sockerbrist, och det fungerar inte, om man inte äter en kost med socker. Man skall äta en balanserad kost, så en diabetiker som undviker socker riskerar att köra i diket på andra sidan och få sockerbrist. Nu är det sorgliga att det fattas mycket i detta resonemang, man kan inte balanser in socker i kosten. Det kommer med socker i låga nivåer i nästan allt, men att tro att man behöver mer än det och det är en myt.

Jag efterlyser fortfarande en vetenskaplig artikel om att socker är livsnödvändigt (essentiellt).

Att man häver insulin överdoser med glukos, gör inte att glukos skall ingå i kosten. Det finns inget att vinna på mer glukos för en diabetiker, mer glukos ger större behov för medicin och ökande risker. De enda som vinner på den sockrade maten är de som tillverkar diabetesmedicin och det tjänar mycket nog redan.

För en diabetiker finns ingen annan bra lösning än LCHF och hur extrem, man vill bli är ett personligt val. Vi måste få alla att förstå det enkla sambandet.

Äta socker => högt blodsocker

Det är ingen insulin brist, det är för mycket socker, jag är förvånad när akademiker med lång utbildning försvarar detta, men de kan inte visa vetenskapen bakom. Jag har opererat mycket som veterinär och aldrig använt glukos dropp och vad jag vet gör ingen annan veterinär det heller, men det är rutin på människor. Konstigt nog får alla diabetiker väldigt höga blodsocker av operationen, men det beror på insulinbrist inte glukos dropp. Ibland tycker jag det är enbart är konstigt att de kan gå i detta, utan att se sambandet. Jag har idag fått reda på att är man kirurg och gjort så i 40 år, så är det rätt och jag är bara okunnig. Nu vet jag inte om jag tycker det är kul när någon är så OKUNNIG, men jag önskar att jag kunde skrattat åt det, men tyvärr går det inte det skadar människor. Dumhet som försvaras, slutar inte vara dumhet, utan det blir bara en som skriker ut sin okunskap.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar