Den svarta svanen

Jag tycker statistik är kul, men procenten hjälper inte alltid, jag skall komma med något som var sant för mig väldigt länge:

Alla svanar är vita

Hur många svanar behövs det för att visa att alla är vita, det kan vara bara en eller det kan vara oändligt många. Sedan kom katastrofen det finns svarta svanar. Hur många svarta svanar behövs för att göra att min barndoms sanning blir falsk och fel, det räcker med en svart svan och det hjälper inte hur många vita du visar mig, så gäller en ny sanning.

Alla svanar är inte vita

 

Det är viktigt, att tänka på att det kan inte bara vara lite fel, om man följer reglerna när det gäller vetenskap. Är det inte rätt, så är det fel och det hjälper inte att det bara är en liten grupp svarta svanar.

Jag gråter ibland, inom mig när man fuskar och rent ut sagt ljuger, med hjälp av dålig forskning. Jag har funderat på att göra klar min påbörjade forskningsutbildning. Man jag är inte hand tam och snäll så jag skall nog inte bränna energi på det, men det hade varit kul att bli medicine doktor i sockersjuka. Men jag tror inte det är värt det jobb som skall till. Jag skall syssla med en sak som är mer kul jag skall lära vanliga människor mera. Mitt mål är att alla skall kunna mer, detta gör att jag ibland kan bli väldigt irriterad över att en del försöker göra sken av att kunna, men egentligen bara vill plocka folk på pengar.

Lämna ett svar

Stäng meny