Det är farligt med dåliga rutiner

Hur mycket är ett människoliv värt.

Jag läste för länge sedan om en 24 åring som sökt hjälp på akuten och senare dog i hemmet av ketoacidos.

Från tidningen

Diabetiker tatuerar in sin sjukdom på kroppen, för att öka chansen att överleva sjukvården. Man är idag rädd som diabetiker, det som berättas om kvalitén på vården är skrämmande. Man får hoppas man inte är medvetslös när man kommer in akut.

En enda urinsticka för några kronor, så hade 24 åring levt. Jag hoppas att det inte var besparingar som gjorde att man inte kollade, men alternativet är inte så smickrande för den som undersökt, om det inte var besparing.

Jag är veterinär vi kan inte prata med våra patienter, men jag kan lova att en diabeteskatt hade jag inte missat.

Jag undrar om det är dålig utbildning, som ligger bakom att man missar en av de vanligaste sjukdomarna DIABETES. Jag undrar om det räcker med en tatuering som säger diabetiker eller om man måste ha en behandlingsmanual intatuerad.

Det är livsfarligt att vara diabetiker, beroende av inkompetens. En sjukdom som är skit jobbig att ha, som man kan hata varje sekund, men dö av den skall man inte behöva.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny