Det är inte en slump

Jag tycker inte om läkarnas hantering av medicin, där det verkar som de bara läst reklamen. Jag har genom långt och hårt arbete, läst in mig på den biten.

Sedan finns det den svenska kvinnans traditionella kunskap om örter, där finns mycket kunskap. Det räcker inte att man hittar rätt växt, då den felaktigt hanterad kan bli giftig. Vi har en tendens att använda många medicinal växter, som kryddor i maten. Någon har någon gång fått rådet att behandla med en ört. Sedan försvinner varför bort i en dimma av glömska, men vi fortsätter att krydda maten med en örtmedicin.

Det finns fortfarande en levande tradition i Sverige och vi skall vara rädd om denna kunskap. Jag har haft tur jag har en av den traditionella kunskapen, bland mina vänner här och en av den moderna varianten. En utbildad natur medicinare, detta är oerhört viktigt, då vi kan ställa till mycket skada annars. Bara för att man kan köpa en krydda i pulverform på ICA, så kan det bli fel.

Jag städar och varnar när jag ser det och ropar på hjälp i bakgrunden. Fråga dem gärna en av dem har ett företag och hjälper människor Cindy Stoa, hon är värd lite extra reklam. Hon är skolad och kunnig, nu är jag en person som har åsikter om allt även detta. Det gäller alltid att välja de som kan. Eva Celik, tillhör en av dem som man hade bränt på bål tidigare, för man har alltid varit rädd för starka kvinnor. Det lite lustiga är att dessa mina bästa vänner, behövs idag, vi behöver de som kan. För mycket av det som vi äter är starka mediciner. Jag tror ingen av dem ser negativt på att de är bärare av den starka kvinnokunskapen, som tidigare skulle gjort dem till häxor. Jag tror på traditionell kvinnomedicin och när man hittar kunskapen, skall man vara ödmjuk. Det är tyvärr inte många kvar av dem.

Det finns exempel på människor som förstört sin kropp med hälsosamma örtte. Vi får inte skapa mer sjukdom i vårt sökande efter hälsosammare lösning på våra sjukdomar. Meningen med allt är att lära ut och ge alla en möjlighet att välja. Utan kunskap är livet svårt och man gör många misstag. Det finns ingen registrering av biverkningar på naturmedel, som fungerar. Jag vet om biverkningar och till och med dödsfall, av det som anses som helt ofarligt. Jag vill bygga upp kunskap om allt detta också.

Att fråga Eva vad det är för vetenskap som ligger bakom, så blir det fel, det är en traditionell medicin, som levt bland kvinnor i hennes familj i generationer. Att fråga varför, till en som bär Häxans tradition vidare in vår liv blir fel. Det är en lång folklig tradition utan vetenskap och vita rockar. Det är kunskapen om blåbären och andra sakers verkan, på våra kroppar. Vad äter man när man är sjuk, där har vi alla en bit av denna kunskapen.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Det är viktigt att inte lita påtidningar som Kurera till exempel.Jag ryser dånjag ser deras rekomendationer ibland.
    Jag hämtar min kunskap ur mia ärvda böcker.
    Cindy är utbildad och kan alla latinska namn.
    En ledtråd är att ta reda på kryddans eller ortens latinska namn, står där officinalis då bör man akta sig.

Kommentera

Stäng meny