Det är inte enkelt

Det är inte LÄTT, att äta RÄTT.

Har man ett kraftigt beroende av godis sliter, man hårt. Det räcker inte med att man vet hur man skall göra, man måste orka göra det. Det är inte enkelt när man blir saboterad, av att en liten bit kan du väl unna dig. Det finns ingen liten bit för en matmissbrukare, man vräker i sig mat när man tappar kontrollen. Vi har olika saker som triggar vårt inre monster.

För mig är det bröd, som är det allra farligaste, de startar min kamp på nytt. Innebär detta, att jag kan låta bli bröd, helt klart inte. Det finns bara en chans för mig det är att aldrig finnas nära bröd. Hemma går det bra, för det är en trygg miljö, där jag bara har ”ätbara” saker.

Jobbet är värst, där kommer trycket, från mindre förstående arbetskamrater. När man faller tar det inte bara timmar att komma rätt igen. Numera förlorar jag oftast bara den dagen, från början var kampen längre.

Det ständiga sökandet efter surrogat, till det man inte kan äta ställer till det, jag letar inte längre. Det finns inget som ersätter, som ger en mening. Sötningsmedel triggar och ställer till det.

Nu kommer problemet, nu finns det så många, som äter lågkalori kost, att vi blir en mål grupp, för nya produkter. Mycket av det är skräp, men de kommer en del användbart i den strömmen också, men jag letar inte bland industri mat. Jag har, som yrke att granska livsmedelsindustri och hållit på så länge, att jag vill inte skapa en större marknad, för storskaligt skräp.

Ät bara mat, som inte innehåller saker som du inte har en aning om vad det är. Laga mat själv och köp lokalproducerat. Ät mat efter vad det är för årstid.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

 

Lämna ett svar

Stäng meny