Det är inte nyttigt.

Jag vet inte.

Man kan inte vara tvärsäker om man inte är väldigt okunnig, för de finns många anledningar att hålla igen. Det är omöjligt att lansera en ”ny” metod, utan ett starkt erfarenhetsmässigt stöd, om man inte använder vetenskapliga metoder eller lång erfarenhet. Det hjälper inte alla, är en väldigt stark varnings signal. Det tyder på allvarliga brister i resonemanget, kring metoden.

Vetenskap i sig har inga brister, för det är enbart ett sätt att granska verkligheten och hur det fungera. Det är den kraftiga störningen från pengar och vinst intressen, som kan ge problem. Problemet är ofta att man enbart publicerar, det som säger det man vill, att det skall säga. Man döljer fakta och sorterar hårt i sina indelningar av grupper och presenterar enbart den gruppen som ger önskat resultat. Läser man noga så ser man ganska snart, att visa läkemedel inte hjälper alla, eller kanske ännu mer korrekt, de hjälper så dåligt för alla, att man måste leta fram en grupp, för att få signifikanta resultat. Signifikans är att man räknar på resultaten, om det kan vara enbart slumpen, som gjorde skillnaden mellan de undersökta grupperna. Statiner är ett bra läkemedel att titta på om man vill lära sig om hur vetenskapen missbrukas.

Riktigt tokigt blir det när man inte använder en analys metod och inte har erfarenhet. Man säger till mig att jag inte får kritisera utan att ha läst boken. Jag har inget behov att krossa en felaktig metod systematiskt och när det gäller att hantera desperata människor behov av hälsa, så är det så mycket ”tro” inblandat, att det nästan inte går. Man väljer att bara hata den som tar bort den ”perfekta” lösningen. Jag orkar inte vara hatad av en grupp personer, bara för de vill blir lurade. Det finns ingen forskning, är ett farligt sätt att uttrycka sig när det finns forskning. Då vänder man det till att forskningen inte alltid gäller, för den styrker inte den egna åsikten. Jag har fått höra de mest konstiga invändningar, gällande varför foderförsök på gris inte skulle kunna visa att bönor inte är nyttiga, samt behöver begränsas och inte ätas i mängd. Samtidigt kan man inte använda alla sorters bönor, då en del är giftigare. För mig ligger det som en grundkunskap att grisar inte fungerar bra på bönor.

Enligt Per Wikholm, som bloggade om resistent stärkelse, så gäller denna funktionen även rå potatis eller kall kokt potatis. Vill man testa teorin om resistent stärkelse är potatis en mycket tryggare väg. Det hjälper inte heller alla (det fungerar inte). Vi hade en våg av potatismjöl som användes av LCHF ätande personer i Sverige, det löste inte många problem. Men eftersom det inte hjälper alla, så är det svårt att se att de inte fungerade, alla tror enbart, att man är en av dem de inte hjälper.

Nu tar man steget in i en annan värld när man väljer bönor då bönor är ”giftiga”, de innehåller ämnen som skall skydda växten (ANF). Detta gör att det är direkt olämpligt att äta dem regelbundet, det kommer att kunna ge brister. I grisproduktion vet man att det inte fungera och den kunskapen, vägrar man ta till sig. Då den gäller grisar och inte människor, vi är allätare precis som grisen och dessa produktionsdata visar på problemet med bönor. Istället för att försöka tänka efter, så försöker man då förringa och förlöjliga den forskningen. Där jag med enbart med min baskunskap om djur, inte behöver göra annat än SUCKA över okunskapen. Det är inte lätt för amatörer att göra bra saker, när man ger sig på saker, man inte kan och inte förstår.

Man har rätt att ha vilka åsikter man vill och det kan man diskutera och ändra. Åsiktsfrihet är bra och nödvändig.

Nu kommer det ett stort problem och det är när man inte skiljer på åsikter och fakta,

Faktafrihet finns inte och fungerar inte. Man kan inte ha olika fakta, man kan inte diskutera och ändra fakta. När man skriver en bok som bygger på frihet från fakta och vill höja åsikter och önsketänkande till fakta, så fungerar de inte. Bönor är inte lågkolhydrat och kan inte vara LCHF.

Kommentera

Stäng meny