Det enkla är vackert.

Jag har försökt låta bli att skriva om dessa människor, som tror sig veta bättre än alla andra och även kräver att jag skall tycka att de gör något bra.

En sockersjuk tål inte socker eller kolhydrater.

Denna enkla sanning gäller inte längre, enligt vissa. Man slirar runt med påstående utan belägg och skall nu sälja in ”nyttiga” kolhydrater. Samtidigt som man äter ”nyttiga” kolhydrater, så hävdar man, att äta dessa kolhydrater, gör att man kan äta kolhydrater och LCHF, samtidigt. Lite kolhydrater och samtidigt ät ”mycket” kolhydrater. Sedan kan man även minska på fettet, när man äter ”nyttiga” kolhydrater.

Man påstår att baljväxter innehåller nyttiga kolhydrater och ger en bättre hälsa och tarmflora. Det finns ingen vetenskap gällande detta, då man inte kan ta patent, enligt boken, det är bara en fråga om tro.

Bönor åt man engång i veckan enligt tradition och samma gäller ärtsoppa. Det fanns en grund till detta, det är inte nyttigt. Det finns inga sådana traditioner gällande annan mat.

Nu börjar frågorna komma, jag tål inte Metformin längre vad skall jag göra och svaret blir sluta äta bönor. Jag tänker inte diskutera detta, då jag vet att det är en icke framkomlig väg.

Att både äta kakan och ha den kvar har aldrig fungerat. Det kan aldrig bli låg kolhydratkost att äta bönor. Traditionen och kunskapen bakom LCHF är lång. När det gäller läkare som skriver om LCHF kost, så är den äldsta boken jag hittat från 1915.

 

Det hjälper inte att skriva en bok, för att det skall bli sant. Kunskap om det levande gäller alltid och jag är chockad över hur många som gått på detta.

Jag har en fördel, jag styr Olydiga och vi kommer att fortsätta med LCHF, helt utan bönor.

Den Olydiga Diabetikern.

Kommentera

Stäng meny