Det finns två sorters sockersjuka.

De som tål att man skriver sockersjuka och de som inte vill förstå, att det man äter har betydelse. Jag borde egentligen alltid skriva sockersjuk, om alla oss som blir sjukare av att äta socker. Det är aldrig en fråga om brist på medicin, utan det är en fråga om fel kost. Äter man fel, så hjälper ingen medicin i världen, man kommer bli sämre för varje år som går.

Det som är glädjande är att väldigt många av skadorna läker av med hjälp av LCHF. Men det finns tyvärr ett gäng som inte vill byta livsstil och därför försvarar sin dåliga kost med näbbar och klor. Man letar hela tiden efter nya möjligheter och något nytt sätt att slippa undan. Man jobbar stenhårt på att få äta som en frisk, men tyvärr är det så, att de friska tål heller inte att äta, som en frisk. Man får metabolt syndrom och diabetes typ2. Jag förstår inte försvaret, av det som inte fungerar.

Jag har nu många vänner som gör vad det kan med kosten och mår bra. Jag har samtidigt ett gäng som hatar det jag gör, för jag är arg och besvärlig. Då jag vill att man tar hand om sin sockersjuka själv. Ingen annan skall leva i din kropp och den går sönder om du inte sköter den. Det finns ett direkt samband mellan hur sjuk man är och hur strikt, man behöver äta för att må bra, så alla som har sockersjuka, måste äta striktare. Det är något man upptäcker själv när man följer med på sitt blodsocker.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar