Det fungerar inte med fusk

Att lära någon att fuska behövs inte, det är en inbyggd egenskap hos de flesta av oss. Men att börja beskriva hur mycket man kan fuska med LCHF innan det slutar att fungera, är inte bra. Den gränsen för vad vi klarar av dumheter och avvik skiljer från person till person. Genom att hela tiden skriva om mindre bra saker, som om det vore bra, så når många inget resultat:

Jag tror de flesta äter LCHF för att det vill uppnå något. Faller man då i frestelsen att tro att man kan ”unna” sig, så är tyvärr sanningen att det inte fungerar. Jag har hållit på att svara på PM, länge nu och jag har fått många nya och bra vänner, genom detta. Tro inte att det går att göra mycket annorlunda än det som Sten Sture Skaldeman med flera beskriver, för då fungerar det inte. Det finns en erfarenhet i botten som stora multinationella företags ”köpta” forskning inte kan ändra. Min vikt minskning och mina vänners viktminskning, gör att jag blir väldigt trött och besviken på alla som tror man kan äta kakan och ha den kvar.

Man kan bara hjälpa de som vill ändra sina vanor, det som vill ersätta sina felaktiga kost val med ”godkända” LCHF produkter, kanske inte kommer att lyckas. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit frågan vad äter du och får tillbaka ett svar, som enbart är LCHF liknande kost. Världen är inte rättvis, så tyvärr så fungerar denna kost för en del. Dessa personer förstör oerhört mycket, med sina personliga nytolkningar av LCHF. Jag har en fördel i gruppen Olydiga Diabetiker jag slänger ut dem, som envist vill ha saker godkända. Detta bara för att det blir enklare att hjälpa de som behöver hjälp. Jag vet att jag inte kan göra så i andra grupper, men ibland känns det som de skulle behövas, samma rensning i fler grupper.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Yes, precis vad jag hade velat säga själv! Tack för allt Du gör för oss som är hjälpta av, och mår så mycket bättre när vi ”håller oss till ett ”rent” LCHF! Jag är så vansinnigt less på alla förslag, recept och andra idéer om ”LCHF-liknande” kost!

  2. Du skriver:
    ”alla som tror man kan äta kakan och ha den kvar.”
    De har alldeles rätt.Ät kakan och du behåller den som ny fettinlagring :-D))
    Men man mår inte lika bra som då man låter bli kakan.

Kommentera

Stäng meny