Det går inte att springa från sin diabetes.

Jag vet detta av egen erfarenhet, jag har gjort 4 halv maratonlopp. Jag har sprungit till det smaka blod i munnen, jag sprang varje dag och inte lyckades jag vända trenden, av att bli sjukare med tiden. Läkaren påstod att jag ljög när jag berätta hur mycket jag tränade. När jag startade med att äta LCHF, så vände det.

Jag har en egen grupp, där jag väljer vilka råd som skall användas, för att hjälpa. Motion hör inte till det, som är viktigast, men helt klart ger det en bättre hälsa. Nu har vi en hög medelålder i gruppen och många som inte kan träna aktivt. Därför blir de som tror att man kan springa från sin diabetes, ombedda att tona ner sig. Det finns inte plats för de, personer som hävdar att träning är ett måste. Vi har folk i rullstol och sängliggande, det blir en paradox, att skriva att vi inte kan hjälpa dem. Vi har några som vi har lyckats med.

Jag har fått motion på recept av läkaren och inte var det något som gjorde den stora förändringen. Det var LCHF och inget annat och den motion jag får idag är promenader, med hunden. Det måste en rimlighet till i allt, som görs och den som tror att den kan springa från sin diabetes, får hitta en annan grupp, än olydiga. Olydiga är en grupp för kost.

Jag skall även inte följa mina egna regler och jag har inte skrivit några regler. Den som inte ser motsättningen i dessa två saker, har problem. Jag skall bryta mot regler, som inte finns. Jag har länge jobbat med att skriva regler och upptäckt att det inte hjälper, med regler. Så nu styr admin, direkt och säger till, rättar man sig inte, efter det att man blir tillsagd, tas man bort från gruppen.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny