Det händer olika saker

Vi använder språket på ett sätt, som gör att enkla saker blir nästan obegripliga. Drar man ner energin jämt över och minskar sitt energi intag, varje dag, så sjunker metabolismen. Det vill säga det händer inget med vikten, då kroppen sparar bort viktminskningen. Man fryser och mår dåligt. Detta kallar man svältläge.

Tar man bort allt eller tillräckligt mycket och fastar, så kan kroppen inte spara in den energi sänkningen och bromsar därför inte metabolismen. Man hamnar inte i svältläge, när man inte alls äter och svälter. Det är inte ett problem som ligger i biologi, utan detta är ett problem, som ligger i vårt sätt att använda ord och språket.

Det blir fel för nästan alla, när man skall förstå att kroppen inte hamnar i svältläge, när man svälter utan enbart när man minskar och ransonerar maten. Kroppen fungera för att den skall överleva, så länge du har fett att bränna, under energi pannan, så bromsar inte kroppen om du inte äter alls. Den tillåter dig att fortsätta leta mat och jaga. För du skulle dö om man bromsade ner metabolismen när det inte finns mat. Finns det lite hela tiden sänker kroppen metabolismen, så det räcker hela tiden och det gör att ransonering av mat inte fungerar.

Lämna ett svar