Det tar tid att dö av socker

Sockerfritt är inte fritt från socker.

Jag har svårt med att man misshandlar språket och skapar nya definitioner, på saker fritt från socker borde innebära att det inte finns socker i produkten. Att sätta ett gränsvärde för vad som är sockerfritt är ett hån, mot alla diabetiker, som försöker äta sig friska. Jag pressar ner kolhydraterna så lågt som jag bara klarar. Jag är inte intresserad av att de skall finnas fria nivåer för socker, i någon produkt.

Jag dör inte knall och fall av lite socker, de tar tid och man faller sönder bit för bit. Jag kan se att vår sjukdom som ger problem efter 10 tals år inte har samma vikt i regelverket.

Om man hanterar nötter i en fabrik, brukar det stå på alla andra produkter, kan innehålla spår av nötter. Där räcker de med risken, för det är en akut sjukdom som slår till direkt.

Kan man hantera nötter på det sättet, så tycker jag man borde hantera socker lika tydligt. Skulle vara väldigt intressant att se hur många som skulle klara sig från att behöva skriva ut:

Kan innehålla spår av socker.

Jag tycker att går det gällande nötter skall de gå när det gäller socker, eller är det ett krav på hur fort man blir skadad av produkten. Diabetiker har som regel ett kortare liv, så det blir en långsam händelse men de påverkar våra liv. Det finns ingen grund att ge en fri nivå, bara för att vi inte reagerar direkt med mer sjukdom.

Livsmedelsverket är en farlig myndighet, som ställer till det för vanliga människor. Man trollar med språket och märker vissa saker som sunda, och flertalet av de produkterna, kan jag inte äta. Men den gröna dödskallen som ser ut som ett nyckelhål, är en bra varningssymbol för oss diabetiker.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny