Diabulimi eller vänner som dör.

När det gäller typ1 och deras avsaknad på självbevarelsedrift, skrämmer skiten ur mig. Jag lever hellre som en tjockis, än dör av diabetes skador.

Diabulimi är en sjukdom som är dödlig, tyvärr inte en lätt eller snabb död. Det är mycket ångest inblandat och det tar tid. Man dör inte fort eller lätt om man inte tar sitt insulin, för att slippa bli tjock. Många typ1 lever i en tro att man kan äta vad som helst och bara ta mer insulin. Då upptäcker man ganska snart att man blir fet av insulin. Det logiska borde då att vara att inte äta på det sättet, men här kommer dumheten. Man slutar nästan helt att ta insulin, för den gör att man blir fet.

Det här inga korkade personer, de har bara löst ett problem på fel sätt. Vi har ett gäng i Olydiga och jag vill påstå att alla vet, men klarar inte av att sluta, göra fel. Det dör cirka en om året av dem jag känner. Den av de äldsta som dött blev 40 år. Den som tror att det inte kostar mig mentalt, att sakta försöka påverka glöm det, det är dyrt att vara den som ser på och inte kunna göra något.

Diabulimi  är en avart som jag gärna hjälper till med, tyvärr dör de ofta unga av skador, på främst njurarna. Det är typ1 som väljer att inte ta tillräckligt mycket insulin, för att kontrollera vikt och utseende. Höga eller väldigt höga blodsocker, är de val man gör för utseendets skull, för utan insulin ingen fett inlagring.

 

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar