Dietister eller hur mycket dumt de lärt sig på 3 år.

Jag har för att få köra yrkesmässigt (lastbil och buss) fått lära mig en massa saker om kost, tyvärr var det inte många rätt. Jag blev så arg att jag övervägde att gå och helt enkelt ge fan i att fullfölja kursen. Detta är på inget sätt något jag måste. Det blev inte bättre av att hon klappade händer, åt det hon själv sa. Jag har bara kort samlat några dumheter.

 • En frisk har ett blodsocker på 5.5 (värdet skall ligga mellan 3.5-5.5)
 • Man får som frisk ett blodsocker på 12.0 till 15.0 efter mat (vid glukos belastning så ger två gånger med värden över 11.0 diagnosen diabetes, normalt inte över 8.0)
 • Man måste äta kolhydrater för att ha ett jämt blodsocker (då klarade jag det inte längre, jag skällde ut henne och sa att kunskap inte är fel)
 • Man får diabetes av fett ( så mycket fett jag har min kost så borde jag inte bli friskare)
 • Det farligaste fettet som finns är mättat fett (konstigt att den form vi lagrar fett i kroppen är det farligaste som finns)
 • Man måste ha kolhydrater för det finns i bröst mjölk (jag undrar bara (tyst) vad det är, för sorts fett, inte är det olivolja)
 • Män blir impotenta av mättat fett (grunden till tillverkning av testosteron är inte olivolja)
 • Man måste äta ofta, själv åt hon mellan 10 till 12 gånger per dag (vegan)
 • Man måste äta var tredje timme för annars tar sockret i kroppen slut (levern tillverkar socker, så det tar inte slut)
 • Man blir dålig på blodsocker under 4.5 ( jag skulle vara skit glad om jag låg under 4.5 jämt och ständigt)

Jag tror det är hög tid att börja jaga denna yrkesgrupp och kräva vetenskap av dem. Det skulle inte gå att göra en parodi på det som pågick, för hon var så långt ut i dumheten att det fanns inte utrymme för mer. Vart 5 år skall alla yrkes förare ha fyra timmar av detta. Vi var fyra som ätit bort mer än 50 kg. Så de drev hejdlöst med henne. Jag vann gruppens stöd och jag dödade inte henne, så jag är ganska nöjd med min prestation.
Min läkare vill inte att jag går till den dietisten, de använder, så jag har inte träffat en sådan på 20 år. Han sa att de behövde ha henne kvar vad han nu menade med det. Jag är helt säkert på att jag inte jagat dietister, väldigt aktivt ännu. Jag är nu helt övertygad, om att jag har hittat den stora källan till dumhet när det gäller diabetes. Detta har hänt i Norge.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Mariann Högström

  Ofattbara dumheter. Är norska dietister ännu mer okunniga än svenska??

 2. Jessica Seger

  Det låter exakt likadant på YKB kursen i kost och hälsa i Sverige. Minst 6 måltider per dag, och jag svälter om det går mer än tre timmar mellan mina måltider.

Lämna ett svar