Dietister och läkare gör ofta ett dåligt jobb

När en yrkesgrupp inte fungerar som den skall, då dyker det upp alternativ. När det gäller kost, så finns det för sockersjuka och överviktiga mycket bättre lösningar. När de alternativen som dyker upp kan nå resultat, då blir det kaos.

Läkare och dietister påstår att vi utövar krypskytte mot vetenskapen, men jag är ingen motståndare till vetenskapen, utan det som är problemet är att pengar styr vilka resultat som kommer fram. När det blir så uppenbart som det är nu, så kan de bara göra en sak, göra en hel pudel och rätta till allt de gjort. Det finns ingen möjlighet att be om tillstånd att få fortsätta på den väg man valt nu.

Den egna personliga vinningen är viktigare än vad patienten är. Tyvärr finns det en baksida på detta som allt annat, alla är inte dåliga på sitt jobb och all forskning är inte köpt. Men det finns en del av alternativ rörelsen, som har blivit lika dålig på att hjälpa och det dumma för mig är jag hamnar mitt i mellan. All vård skall ge bättre hälsa och det är ett grund krav oavsett, vem som ger den. Det måste finnas en tanke och strategi bakom.

Alternativ rörelsen förkastar till en del allt som finns av skolmedicin och det blir fel. Det är som att röra sig mellan två stridande trupper, där man tävlar om vem som kan göra mest fel.

Tyvärr kan jag bara välja ut det som jag tror på med hjälp av den kunskap jag har och försöka sortera bort allt som är tokigt, från gruppen Olydiga Diabetiker 3.0  Jag har inte ork eller kraft att gå i strid mot det som är fel, utan jag får nöja mig att hålla gruppen ren. Jag hoppas att en dag få tillbaka min ork, så jag kan agera efter det jag vill och utnyttja min kunskap i retorik fult ut. Nu får jag vara nöjd med mina vänner i gruppen.

Lämna ett svar

Stäng meny