Dumhet och bara dumhet kan göra detta.

LCHF betyder lite kolhydrater mycket fett.

Nu behöver en del inte äta fett, för de säger att de inte tål de, men de äter fett fri LCHF och har bara tagit bort hälften av de som gäller. Jag förstår inte hur de tänker, för LCHF är mer än bara kolhydrats restriktioner, det kräver ett högre fett intag för att fungera.

Nu är hälften av kunskapen borta och hälften av den kunskap man jobbar med, för att bli friskare, gäller inte dessa personer.

Nu har det även kommit LCHF ”godkända” kolhydrater, som man kan äta och bli friskare. Att inte läsa ut förkortningen och hävda att dessa bönor ingår i LCHF. Har dödat den sista förbindelsen med verkligheten och den kunskap, som finns gällande LCHF. Inget som är framtaget som kunskap för LCHF gäller längre. Sedan går man ut och säger att jag är framstegsfientlig, när jag inte godtar att man kidnappar namnet på en kost och påstår att det finns nyttiga kolhydrater.

Har man lite otur och tror på bägge dessa saker samtidigt och sedan säger man äter LCHF, med kolhydrater och lite fett. Tycker jag man skall säga att man gör något helt annat. Även om bönor har positiva effekter, så är det kolhydrater och skall vi ha energi från annat än kolhydrater, så finns det bara fett att tillgå. Visst kan man äta protein som energi, men det måste då omvandlas till glukos, innan de kan användas, som energi.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny