En lögn är alltid en lögn.

Jag har en längre tid haft problem, för jag har inte lust att krossa bön myten. Det är en del jobb inblandat i att krossa den, men när man går ut och hävdar att det inte finns forskning då ljuger man. Det finns mycket studier på att använda bönor som foder till gris och de problem som det givit. Det är ingen hemlighet att bönor är, så giftiga att man blir akut förgiftad om man inte tillagar dem rätt. Den giftiga dosen som ger matförgiftningssymtom är så låg som fem bönor, av vissa sorter.

Det lustiga eller tragiska, är att man skriver en bok, som enbart är en lång skröna utan fakta. Man skriver i klartext att det inte finns kunskap om bönor, jag har bara hittat ett antal böcker i ämnet, med vetenskapliga referenser. Man avråder diabetiker från att äta bönor. En av dem som jag gärna rekommenderar är The Plant Paradox av Steven R. Gundry, MD eller varför inte ett liten tunn bok som heter Craking the Plant Paradox av Eli Sheifield. Den första boken har några sidor med referenser. Bönor verkar vara ett problem och hur man än tillagar dem, får man dem endast att bli mindre giftiga.Dessa böcker handlar enbart om människor och inte djur.

Ingen verkar ifråga sätta att man helt öppet ljuger, lätt kollade fakta som antalet medlemmar i Smarta, för det är fel. Det låg nästan på det dubbla mot vad jag får fram, när jag tittar. Jag undrar bara varför man ger ut en bok som inte innehåller korrekta fakta eller kunskap, utan enbart en stark tro på den stora frälsningen av bönor.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny