Faktafrihet, kan aldrig få bli en verklighet

Ingen kan leva utan insulin, hur lite kolhydrater man än äter, så måste man ha en överlevnads mängd av insulin. Man behöver insulin för att annars går man upp och hamnar mellan 17 till 18 i blodsocker, detta gäller alla insulin beroende personer utan egen produktion av insulin. Man får det högre blodsockret även om man inte äter något alls. Detta är fakta.

För att få normalt blodsocker, så måste man ta insulin även när man fastar (typ1). Jag menar det jag skriver ingen mat alls, ger den här effekten och man måste ta insulin.

När man som typ1 då skriver att det är farligt att äta LCHF, för man får inget insulin, då fattas det väldigt mycket kunskap. Jag har glädjen att följa flera typ1 som äter strikt. Det frågar mig för normalt, får de svar väldigt snabbt, inom 15 minuter. Sedan skäms jag inte för att säga till dem att kontakta vården. Det har varit pumpar som inte fungerat, som varit orsaken. Med ett undantag en som äter vegetarisk kost i huvudsak, som är tvungen att låta bli att äta strikt. Varför vet jag inte men att det blir en brist av något är helt klart. För att kunna svara, på detta måste man gå in och titta på all mat och samtidigt ha möjlighet att testa en massa saker. Detta kan jag inte göra, för jag är inte läkare utan veterinär. Så jag får inte jobba medicinskt med den nakna apan.

Jag är rådgivaren i bakgrunden, som även kan prata med läkaren om det behövs. Mitt kontaktnät gör att jag väldigt snabbt kan få fram råd från läkare, som fortfarande jobbar aktivt. Men normalt gäller det att använda den vanliga vården.

Det är en jätte skillnad på ketoner och ketoacidos. I stort sätt alla har ketoner på morgonen, det är bara mäta det första man gör så finns det en låg nivå av ketoner. Jag är visserligen typ2, men jag har en läkare som var arg på mig, jag hade 3,5 i ketoner och 4,8 i blodsocker. Dessa ketoner har jag lagt ner jobb på för att få och de är avsiktligt framkallade. Normalt går det bara upp till 3 om man inte anstränger sig.

Fick en fråga från en av de som äter strikt och har typ1, vad han skulle göra han låg på över 7 i ketoner i blodet. Detta kan man uppnå om man anstränger sig. Då kommer frågorna vad har du för blodsocker 4,5 och är du säker på att du har insulin. Har du druckit mycket nu när du jobbar. Han kolla pumpen tog en ny insulin penna (med sig ut) och drack extra, sedan gick han ut och jobbade igen. Detta är ketoner och det dör man inte av. Samma höga ketoner har en av damerna haft, som cyklar i Novo Nordisk team också berättat om. Men inte blev det ketoacidos, för de hade insulin i kroppen.

Man kan inte berätta att man inte skall gå i skogen för det finns troll. Jag har bara en vädjan håll er till fakta.

Man mår skit när kroppen ställer om till fett drift, det kan du fråga alla oss om som äter mat och undviker det vi inte tål socker och kolhydrater. Vill ni inte äta så kan de vara bra med det, jag kanske skall börja skriva om hur mycket kortare liv ni har valt att leva och hur mycket mer skador och komplikationer, ni kommer att få. Det finns två saker som alltid ställer till det är höga blodsocker och kraftigt pendlande blodsocker. Sedan ger hög användning av insulin, risken som man alltid har att den slutar att fungera, denna effekten gäller all medicin. Samma blodsocker kommer att kräva mer insulin.

Även djur har diabetes och behandlas för detta, så jag tillhör den gruppen som har rätt att aktivt behandla, sockersjuka. Denna kunskapen bör ligga ett par snäpp över att bara ha sjukdomen. Denna gången delar jag inte blogg texten, för den är för dålig och bygger på full faktafrihet. Jag tänker inte ge faktafrihet mer plats.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lars, du kan ge hur mycket råd du vill till personer med sockersjuka och annat, så länge du inte gör det professionellt, det vill säga mot ersättning. Det står bara i lagen att man inte får behandla om man tar betalt. Är till och med prövat av åklagare som lade ner målet.

  2. Är själv D1a, drygt 16 månader på riktig mat. D1a i 50 år, dvs sedan 10 års ålder. Har tagit några långpromenader med hunden i botaniska trädgården, bs strax under 5 och ketos på 2.6 och rent fysiskt mått bättre än jag kan minnas att jag någonsin gjort i hela mitt liv. Sprungit i branta sugande uppförsbackar med en glad hund och en lika glad husse, dvs jag själv. Visst en del gånger har jag inte ätit någon frukost alls men det har inte påverkat min ork öht. Jag är så lycklig över att ha kommit ur sjukhus-dietisternas klor. Min insulinförbrukning idag är 3/7 av tidigare förbrukning, det innebär bl.a. att jag måste förvara mitt insulin i kylskåp annars hinner det förstöras eftersom jag inte använder 10 ml på en månad. På tal om det så har jag hört rykten om att priset på insulin ska höjas. Kan det stämma, det borde åtminstone få typ-2 or att få ännu större motivation att ta hand om sig i länder där de inte har fria läkemedel/insulin. Tack Lars L., Björn H., Eva C., Jessica S. och alla ni andra för den vägledning jag fått här i min strävan efter bättre hälsa.

Lämna ett svar

Stäng meny