Fasta hjälper

Det är inte meningen att man skall plåga sig själv, man skall äta LCHF och äta sig mätt och må bra. Nu är det tyvärr så att bland oss med diabetes typ2 kan man ha kört kroppen så ordentligt i diket, att LCHF inte ger den viktminskning man vill ha, eller de hälsovinster man hoppas på, då är fasta nästa steg för att sänka nivåerna av insulin i kroppen. Äter man inte så sjunker insulin behovet drastiskt. När det är insulin som styr fettlagringen och hindrar förbränningen av kroppens eget fett och omvandling till energi.
Man kan fasta på väldigt många olika sätt och att fasta ett dygn och hoppa över att äta en dag i taget, är ingen stor uppoffring. Det händer att jag gör det helt automatiskt, då jag bara äter när jag är hungrig. Får man ner mängden insulin som kroppen behöver använda, så kommer minskningen av vikten. Att kunna röra sig fritt utan att hela tiden leta efter något att äta är en befrielse.
Fasta gör inga underverk och är på inget sätt ett måste, det är bara ett steg längre i försöken att bli friskare. Jag som bor själv med en hund behöver, inte äta för att någon annan är hungrig. Det blir väldigt enkelt och tyvärr så är min fasta inte alltid planerad, utan den kan helt enkelt bero på att jag glömmer, att äta för jag inte var hungrig. Nu ligger jag högt i ketoner, vilket gör att jag jobbar lika bra utan att äta och varför skulle jag tvinga mig att äta, när jag äntligen är belåten med min vikt.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar