Fett är viktigt

Fett är viktigt och det är en av de sakerna, som det oftast blir mest diskussioner runt. Detta av flera grunder.

 

  1. Man tror man blir fet av fett.
  2. Man tror att fettet sätter på insidan av kärlväggarna, som plack.
  3. Man tror att kolesterol orsakar plack och sjukdom.
  4. Man tror att mättat fett, höjer kolesterol.
  5. Man hävdar att växtoljor är nyttigare, trotts en ogynnsam balans mellan enkel omättade fetter för mycket omega 6.
  6. Light och fettfritt är hälsosamt, till den grad att man tar bort fett och tillsätter socker och får ett grönt nyckelhål.

 

Propaganda fungerar, den fettfria margarinet Becel rekommenderas av vården, som delar ut reklam för detta. Hur skall man göra när man skall ändra detta. Jag vet inte, för det går inte att prata om, då det på ett bara ett par meningar urartar, till den grad att det är bara att gå som hjälper. Detta är dessa 6 punkter som betraktas, som sanningen.

Ofta blir rådet, som vi använder väldigt inexakta, när man möts av så mycket ilska.

  • Undvik växt oljor med högt innehåll av omega 6.
  • Använd inte margarin, det är surrogat (ersättare) för smör. Vi skulle inte dricka kaffe gjort på annat än kaffe.
  • Använd animaliskt fett smör, grädde och fettkött.
  • välj feta fiskar.

Man kan enkelt säga så här:

Äter man inte kolhydrater eller socker, så måste man få energi från en annan källa och det blir fett. Att alltid skära bort det feta på köttet, blir ett beteende, som är väldigt svårt att ändra på. Man har byggt upp en känsla av äckel, som är svår att ändra.

Det finns ett skäl till att höja fett intaget, det ger ett stabilare och lägre blodsocker. Nu tycker jag om att bara skriva prova och kolla. Fett höjer inte blodsocker och kan aldrig bli socker i kroppen. Vi kan inte använda det som socker, men vi kan använda det som energi. Fett bildar ketoner, som ger oss den energin vi behöver. Jag har lite grann gett upp att säga, ät mer fett.

Lämna ett svar

Stäng meny