Fettskrämd till döds

Det finns för diabetiker, många sätt att äta och en del är bra och en del är riktigt usla. Man kämpar dygnets alla timmar för att hålla sitt blodsocker under kontroll. Det är maten som man äter som ställer till det och det finns några enkla steg att själv kolla vad som händer. Svaret får man av sin blodsockermätare.

Kolhydrater, fungerar inte de höjer blodsockret och det finns en väldigt enkel anledning till att de gör det, de bryts ner till socker (glukos). Det finns några kolhydrater som verkar fungera bättre, men helt säkert så får man ett lägre blodsocker med mindre kolhydrater. Nu finns det en del som tror att hela sanningen om kolhydrater, ligger i vad man mäter med blodsocker mätaren. Tyvärr mäter den enbart glukos, den mäter inte fruktos. Fruktos är inget bra socker då det ger lever skador och det ingår inte i något, som kroppen behöver. Man kan äta hur lite kolhydrater som bara möjligt, då glukos inte är essentiellt. Kroppen kan tillverka den glukos som krävs.

Protein, kan man äta utan stora problem. Det består av aminosyror som är viktiga byggstenar för kroppen och kan omvandlas till glukos. Man bör vara försiktig så man inte överäter protein. Överskott kan omvandlas till glukos.

Fett, är det som många är rädda för. Tyvärr verkar det inte stämma. Fett är en av de få saker man kan äta hur mycket man vill av utan att det höjer blodsockret. Det är ett sak fel i de vanliga kostråden att man blir fet av fett.

Nu tycker jag ni skall prova och äta och mäta. Jag provade med smör och enbart smör, det gav ett bra blodsocker, men det blev ”skitkul”, då magen inte tar upp hur mycket som helst. Magen gav mig ett behov av ett toalett nära liv. 4 dagar höll jag på och jag tänker inte prova igen.
Kolhydrater är inte lika kul att testa då det bara ger högt blodsocker och jag mår skit av det. Protein ger inga snabba skillnader och går ganska bra att överäta utan att det händer så mycket.

För mig är LCHF den enda möjligheten. Low Carb High Fatt. Det finns en variant där man höjer proteinet och inte äter lika mycket fett.

Den Olydiga

Lämna ett svar