Finns det en säker mängd av socker

Jag vet, ut i från min egen erfarenhet att det finns en gräns man kan passera och äta för mycket socker och kolhydrater, så man blir fet och får diabetes. Man kan diskutera i vilken ordning det uppstår, är det insulin resistens och kroniskt höga nivåer av insulin, som gör att man blir fet, eller vilket är först och orsakar resten. Personligen tror jag att man passerar ett tröskelvärde för hur mycket och hur snabbt man kan hantera förhöjda blodsocker. Kroppen vräker på med mer och mer insulin, för att trotts allt hålla ner blodsockret och kroppen skyddar sig med att inte bry sig om insulin längre. När man inte kan överproducera insulin längre så det räcker, så är man en fett typ2 diabetiker.

Jag tror att det som höjer blodsockret så mycket, att man behöver mer insulin än vad en normal måltid ger, ökar risken. Det är bara en åsikt, från mig som person. Jag tror för min egen del jag kan tacka Coca-Cola för min sjukdom, tyvärr är det meningslöst för mig att klaga över detta nu, det är för sent. Jag har på skoj testat om det är drickbart, det är det inte det sparkar upp blodsockret även i små mängder. Kan dessa små mängder, som idag ger mig ångest, när jag testar, vara tillräckligt mycket för att välta över någon i sockersjuka.

Det är helt klart att man blir sjukare när man är yngre, om man har en högre konsumtion  av socker. Jag tror att när det gäller tillsatt socker så ligger noll tillsatt socker, närmare sanningen om en säker nivå, än det 10% av den dagliga energin från socker. 1850 var den årliga socker konsumtionen under 8 gram per person. Det är mindre än tre sockerbitar per år.

Var ligger en rimlig gräns för att ha ett säkert socker ätande, är det så lågt som tre sockerbitar per år.

Lämna ett svar