Förkortningar

MDI = maximalt dagligt intag

Det är detta man brukar ange när det gäller giftiga saker som kan ingå i våran mat. Det går att söka på, men när det gäller vanliga saker som inte är giftiga, brukar det vara lättare att hitta RDI och där får man även information om saker är giftiga.
En del saker kräver att kroppen är ”frisk”, för att man skall kunna hantera dem. Njurar och lever är de organ som rensar kroppen från sådant som inte skall vara där, är de organen i dåligt skick, stämmer inte tabellvärdena. Då tål man nästan inget.

RDI = rekommenderat dagligt intag

För att överleva kostrådgivare och andras råd, måste ni lära er att kontrollera. Detta är en besvärlig sak att skriva efter som jag själv avviker kraftigt, från RDI när det gäller kolhydrater. Men det finns vissa saker som är giftiga och ger skador i för höga doser (kolhydrater).

Det är inte säkert att något är nyttigt bara för att man kan köpa det i en vanlig affär och går man sedan in i apotek eller special butiker, kan det bli riktigt farligt. Värst är nätet, där finns även de rent olagliga sakerna. Nu finns det råd om hur mycket man behöver av olika saker, men kolhydrater och socker, samt salt. Stämmer inte riktigt med min kunskap.

Jag fick i natt, en fråga vad jag tycker om kaliumsalt. Det tycker jag inte om. Ni får gärna fråga, det tar mig inte många minuter att plocka fram information och mycket av det kan jag redan. Fråga och fråga igen, jag vet inte vilken kunskap som behövs och jag kan inte lära alla allt.

MRL = Max rest nivå

MRL är det värdet av medicin rester som får finnas i efter att man behandlat djur med medicin. Man har en max nivå av vad som får finnas kvar i det vi äter. Gäller kött och mjölk. Man använder karenstider för att djuret skall bli fri från medicin.
Mediciner som inte har MRL värde får inte användas i behandling av livsmedelsproducerande djur.

Den olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny