Forskning inom medicin

Jag stötte på ett problem i går, samma problem som alltid. En teknolog inser inte hur köpt forskning fungerar, det förekommer nästan inte alls ibland de tekniska artiklar som publiceras. Jag har vänner som lever i den tekniska världen av forskning och de har svårt att tro att medicinsk forskning är ett sådant träsk. Den en skandalen avlöser, den andra och bevisat forsknings fusk, kan fortfarande citeras. Det är en gytter av lögner och osanningar, det går inte att söka på en symtom eller sjukdom och tro att man hittar sanningen. Man måste sortera vad man läser. Jag vill veta vem som betalt, har industrin betalt och resultatet är till deras fördel, lägger jag inget jobb på den studien. Den blir en form av dyrare reklam. Coca-Cola lägger mycket pengar på forskning, men jag litar inte på resultatet, annat än att jag vet att det gjort för att gynna företaget.
Patent och strider runt dessa är ett problem som gäller all industri, men jag kan inte hitta dessa enorma mängder ”falsk” forskning inom någon annan sektor än medicin. Detta gör att man varje gång man springer på en icke medicinare i en diskussion, så verkar han vara en fullständig idiot.

Kolesterol och medicinering med statiner, är ett typ exempel. Det är belagt att forskning kring kolesterol, till stora delar var en gigantiskt bluff, men fortfarande skriver man ut statiner för att sänka kolesterolet. Detta hänger ihop med det enorma pengar som styr, vad som är sant inom medicin och ofta är det tyvärr inte sanningen som vinner. Det som är sant ger ingen inkomst och förmögenhet. Ibland är den kunskap jag bär, väldigt tung att bära. Jag vet att varje stund, så skadas nya människor, för att läkemedelsindustrin plockar oss på pengar och skiter i hur vi mår.

Ovan på detta så har vi ett enormt utbud av skräp. Man marknadsför saker med hjälp av vetenskapsförakt. De snabba lösningarna och patentmedicinerna, som fixar allt, finns i så stora mängder på internet, att man knappt kan hitta rena örtmediciner längre.

Någonstans mitt i denna röran står jag och försöker sortera och göra nytta. Jag bara önskar att jag orkade mycket mer, men jag är sjukpensionär och kan inte jobba långa stunder i taget. Tyvärr så är jag själv inte nöjd, jag har cirka 20 saker, som jag själv tycker borde skrivas idag. Just nu ligger jag på ett snitt på tre bloggar om dagen.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar